Nieuws  
 

In een nieuw boek  'Maak je event toegankelijk' laat Marianne Dijkshoorn zien hoe je je evenement met simpele ingrepen toegankelijk maakt voor mensen met een beperking.

Voor mensen met een beperking is het vaak een hele tour om een vergadering, congres of evenement te bezoeken. Terwijl het helemaal niet moeilijk is om een bijeenkomst zo in te richten dat iedereen zich gastvrij onthaald voelt. Je moet alleen even weten waar je op moet letten.

In het boek 'Maak je event toegankelijk' laat Marianne Dijkshoorn zien hoe je je evenement met simpele ingrepen toegankelijk maakt voor mensen met een beperking. ‘Het is een handig gidsje voor iedereen die iets organiseert. Je kunt er meteen mee aan de slag en je krijgt er meer en tevreden klanten door.’

‘Het is niet alleen verplicht door het VN verdrag handicap om evenementen toegankelijk te maken voor mensen met een beperking’, zegt Dijkshoorn. ‘Commercieel gezien is het ook interessant. Je krijgt er meer bezoekers door. En je vermijdt dat je via social media moet ontdekken dat mensen jouw locatie of evenement bekritiseren omdat ze er niet in konden.’ In Nederland heeft één op de acht mensen een beperking, zoals problemen met bewegen, horen of zien.

Marianne Dijkshoorn is expert op het gebied van toegankelijkheid van evenementen. Ze is ook ervaringsdeskundige: ze is slecht ter been, organiseert regelmatig zakelijke evenementen én is gek op festivals. Met haar bedrijf Welkom Toegankelijkheid & Evenementen adviseert zij organisatoren en locaties. Ze geeft lezingen en doet toegankelijkheidsonderzoeken. Haar missie is dat iedere bezoeker op een evenement zich welkom voelt.

In haar boek schetst ze indringende casussen van gasten die leuke feestjes en bijeenkomsten missen omdat ze de trap niet op konden of niet uit de voeten konden op het terrein of met een lopend buffet. Ze geeft adviezen over toegankelijkheid, de inrichting van een locatie en het veilig verlaten van een evenement bij calamiteiten.

‘Toegankelijkheid is veel meer dan een brede ingang voor een rolstoel’, zegt ze. ‘Het begint bijvoorbeeld bij duidelijke informatie op de website voor mensen met een beperking. Met goede communicatie is al heel veel winst te behalen.’

‘Toegankelijkheid staat in de eventbranche nog in de kinderschoenen’, zegt Harry de Winter, directeur van het opleidingscentrum voor de eventbranche MiEM. ‘Op het gebied van toegankelijkheid zijn veel aanpassingen door te voeren die relatief weinig moeite kosten, maar zeer hoog gewaardeerd worden door je publiek. Je krijgt er niet alleen meer omzet door, maar ook respect en goodwill.’

Plaats op:
Datum: 6 september 2018
Gerelateerde artikelen  
18-12-2019 Nieuws Nieuwsflitsen - december 2019
05-09-2018 Nieuws Locatietour in de regio Utrecht Noord voor organisatoren van zakelijke bijeenkomsten …
18-04-2019 Columns No more no show: tips voor een hoge opkomst bij jouw evenement
03-08-2017 Nieuws Accommodatienieuws - augustus 2017
13-03-2008 Nieuws Joseph Pine spreekt op Evenement 2008
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,59 seconden.