Nieuws  
 

Ons vakgebied kan zich verheugen in een enorme hoeveelheid 'afkortingen'. Niet alleen aan opdrachtgeverskant, waar verenigingen vaak de mooiste letter combinaties voeren, maar ook de brancheorganisaties en vakspecialisten kunnen er wat van.

Onlangs traden twee 'beroepsgroepen' met elkaar in debat over wat ze gemeen hebben en waar juist de verschillen merkbaar zijn voor de klanten. Het zijn de PCO's (Professional Congress Organizers) en de AMC's (Association Management Companies) die bij monde van internationale vakvereniging IAPCO en het AMC Institute de discussie aangingen. IAPCO schoof Vice President Philippe Fournier naar voren, terwijl voor AMC Institute Vice President Suzanne Pine indebat ging.

Het debat was onderdeel van de continue discussie over de taken en het werkveld van de PCO's (die naast 'lokaal' steeds vaker ook als 'core-PCO' optreden, waarbij zij de vaste organisatiepartner van een klant worden, ongeacht de destinatie van het congres. Vanuit deze rol ontstaat de vraag om steeds meer verenigingstaken in te vullen) en de AMC's (die het gehele verenigingsmanagement op zich nemen, van ledenadministratie tot en met - steeds vaker - de organisatie van congressen en events).

Ruimte voor beiden
“Natuurlijk is er ruimte voor beide”, stelde Philippe Fournier. “Maar klanten moeten duidelijk zijn over welke diensten ze nodig hebben. Het gaat er niet om dat bedrijven in elkaars vaarwater zitten en over de rug van een ander willen uitbreiden. Belangrijk is dat een bedrijf de benodigde expertise kan leveren. De een beperkt zich daarbij tot de traditionele PCO-taken, de volgende zoekt het breder in dienstverlening als core-PCO. En inderdaad zijn er PCO's die meer en meer AMC-taken aanbieden als een natuurlijk aanvulling op hun dienstverlening."

“Gespecialiseerde AMC-bedrijven leveren echter meer dan de AMC-diensten van een PCO”, reageerde Suzanne Pine. “Een toegewijde AMC wordt per definitie een onderdeel van de associatie en hun takenpakket breidt zich uit tot politiek lobbyen, statistisch onderzoek, accreditatie, etc.”
 
Geconcludeerd kan worden dat - terwijl beide dienstverleners elkaars professionalisme respecteren - er een groeiende overlap is tussen de steeds verder uitbreidende dienstverlening van de core PCOs enerzijds en de PCO-dienstverlening van AMC's anderzijds. Suzanne vervolgt: “Het is belangrijk te erkennen dat bij grote associatie congressen een AMC de diensten van een PCO zal inschakelen, waarbij dit eerder een lokale PCO dan een core-PCO zal zijn". En naar de toekomst kijkend: “Het is onvermijdelijk dat er - als gevolg van een ontwikkelende markt - overlap en samenwerking zal zijn tussen beide type organisaties. Zo heeft de branche zich nu eenmaal in het verleden ontwikkeld en zo zal ze zich ook aanpassen aan de markt wensen van de toekomst. De belangrijkste overweging is dat de veranderingen in pas blijven lopen met de wensen en verwachtingen van onze klanten.”


====

Definities (volgens de verenigingen zelf):

WHAT IS AN AMC?
While some associations hire staff to run the organization, others hire an Association Management Company (AMC) to handle operations. AMCs are for-profit businesses that provide professional management and administrative services to associations. The AMC provides a centralized office that serves as the client association’s headquarters. Any overhead costs are then shared between the AMC's various clients, increasing each association's resources and capabilities without major capital investment. Due to the shared resources, specialists are drawn from the personnel pool and are assigned on an as-needed basis.
Meer info over AMC's: www.amcinstitute.org

WHAT IS A PCO?
A PCO is a company, which specialises in the management of congresses. The company will act as a consultant to the organizing committee, enacting its decisions whilst utilising the experience and knowledge it has gained over many years in organizing events.

If there are areas of congress management for which you cannot provide the knowledge, the
resources, the time or the technical facilities, then a PCO will handle these for you. A PCO will also act as a link between different committees and suppliers. The committee or association will normally retain control of the event and set the policy with the PCO acting as Project Manager and ensuring that the administration runs smoothly. In addition they will provide advice on all aspects of congress management and work with you in partnership to ensure the success of your congress.
Meer info over PCO's: www.iapco.org

Plaats op:
Datum: 19 mei 2008
Bron: Congreswereld
Gerelateerde artikelen  
02-05-2007 Nieuws IAPCO Seminar: The Core PCO is NOT Dead - Long Live the Core PCO!
12-12-2007 Nieuws Congrex nog grotere wereldwijde speler door uitbreiding met Association Global …
23-06-2010 Nieuws Congress Care vanaf nu IAPCO-lid
01-05-2008 Nieuws Sterke groei voor IAPCO leden
28-05-2013 Nieuws IAPCO EN PCMA besluiten tot een strategische alliantie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,67 seconden.