Nieuws  
 

Zoals elk jaar eindigde de strijd om de Dutch Hotel Award in een spannende climax. De drie finalisten, The Student Hotel Amsterdam City, Novotel Amsterdam Schiphol Airport en Kapellerput in Heeze, presenteerden zich elk twee uur in hun eigen hotel aan de jury. Uiteindelijk deed Novotel dat in de ogen van de jury het beste. De creativiteit en lol die dit team uitstraalt, in combinatie met de goed uitgevoerde finaleopdracht, hebben hen de award opgeleverd. Het zilver ging naar The Student Hotel, Kapellerput pakte het brons.

Vindingrijk team Novotel Schiphol wint Dutch Hotel Award 2018

Het thema van de 15e Dutch Hotel Award was ‘Power to your people’, en dat droeg het team van Novotel Amsterdam Schiphol Airport nadrukkelijk uit in de strijd om de Dutch Hotel Award 2018. Tijdens het twee uur durende finalebezoek van de jury sloot general manager Floris licht pas op het allerlaatst aan – hij vertrouwde er volledig op dat zijn mensen het verhaal van ‘team NASA’ (Novotel Amsterdam Schiphol Airport, NASA) minstens zo goed konden vertellen als hij, zo niet beter.

En dat team straalt enorm veel lol uit. Er heerst een zeer sterke teamspirit, en het hotel faciliteert ook nadrukkelijk dat ‘wij-gevoel’. Zo mogen elke twee maanden alle medewerkers die in de voorgaande twee maanden jarig zijn geweest samen dineren in het hotel. Ook sporten collega’s regelmatig samen in de gym van het hotel, zo doen ze onder meer samen kickboksclinics. En als onderdeel van de finale heeft een delegatie van het team undercover de beide andere finalisten bezocht. In een hilarisch filmpje is te zien hoe ‘team Nasa’ Novotel-hartjes achterlaat in het naambord van Kapellerput en op de pooltafel van The Student Hotel.

Andere finalisten

Het verschil tussen goud en zilver was uiteindelijk heel klein, de jury had er een kluif aan te beslissen wie uiteindelijk mocht winnen. Want ook bij het zilveren The Student Hotel staat een zeer creatief en jong team, wat zeer goed aansluit bij de doelgroep: studenten en jonge reizigers. Het concept is kleurrijk en spannend, wat ook geldt voor het team. General manager Dirk-Jan Doek schuwt uitdagingen niet en zocht bewust naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die hij een kans wil geven. Zo nam hij een kok aan met een lichte verstandelijke beperking die toen hij binnenkwam nog geen 40 couverts aankon, en nu fluitend 120 couverts doet. Een dove man die na saneringen bij een postbedrijf weg moest, nam hij aan als fietsenmaker. Intussen is de man doorgegroeid naar de algemene technische dienst. Bij de wekelijkse staande vergadering in het kantoor neemt hij een gebarentolk mee om alles te kunnen volgen.

Bij het Bronzen Kapellerput heeft het team een succesvolle transitie gemaakt van congreshotel pur sang, dat in de zomer en weekenden dicht was, tot volwaardig hotel in de bossen, waar inmiddels 30 procent van de omzet uit leisure wordt gehaald. Kapellerput is heel sterk in bijzondere vergaderconcepten, en draagt die met de eigen mensen heel goed uit. Ook weten ze met verschillende partnerships allerlei trainers en vergadercoaches aan zich te binden. Teamleden voelen zich gesterkt zichzelf uit te dagen om door te groeien, zo werd een zelfstandig werkend kok binnen afzienbare tijd chef-kok.

Plaats op:
Datum: 14 juni 2018
Gerelateerde artikelen  
18-05-2018 Nieuws De drie finalisten van de Dutch Hotel Award 2018 zijn bekend
18-04-2018 Nieuws Genomineerden Dutch Hotel Award 2018 zijn bekend
27-06-2016 Nieuws INK Hotel wint Dutch Hotel Award 2016
25-04-2007 Nieuws 10 Genomineerden voor Dutch Hotel Award
06-06-2012 Nieuws Dutch Hotel Award voor Palace Hotel Noordwijk
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,65 seconden.