Nieuws  
 

Hotelchamp is afgelopen donderdag (7 juni) in het Atlas Theater gekroond tot 'beste jonge onderneming van Nederland'. De kersverse winnaar van de Young Business Award 2018 won het tijdens een zinderende finale van InvoiceFinance, We4Sea en Somnox en pakte hiermee de prijzenpot van 15.000 euro. Elke finalist had zestig seconden de tijd om de jury met een elevator pitch te overtuigen van zijn of haar startup. Na de pitch stelde de jury kritische vragen, gevolgd door enkele vragen uit de zaal en van messcherpe presentator Jort Kelder.

De vierkoppig jury bestaande uit Marijn Pijnenborg (juryvoorzitter), Benjamin Derksen, Merijn Stapert en Vincent Pieterson had een lastige keuze om uit de vier goudgerande startups een winnaar te kiezen. ,,We zijn het niet eens geworden over de winnaar, maar we hebben wel een beslissing genomen. We gingen elkaar vragen stellen, onder meer van welk bedrijf we verwachten dat het nou een echte wereldspeler ging worden. Maar ook daar hadden we geen eenduidig antwoord op. Dus we maakten het onszelf alleen maar moeilijker”.

De jury koos uiteindelijk Hotelchamp als winnaar van de Young Business Award 2018. De hotelier- en tech startup is opgericht om de wereldwijde hotelindustrie op zijn kop te zetten. De 'beste jonge onderneming van Nederland' is opgericht in Groningen en biedt met succes een toonaangevende marketing en sales platform voor hotels aan. Op abonnementsbasis voorziet de kersverse YBA-winnaar hotels van geavanceerde data-inzichten en technologie om hun digitale strategieën uit te voeren. De technologie van Hotelchamp leidt bezoekers door het reserveringsproces om te zorgen voor een betere customer engagement en hogere directe opbrengsten, door middel van een slimme laag bovenop de hotelwebsite.

Hotelchamp heeft al 6 miljoen euro aan seed funding opgehaald. Deze investering heeft de mogelijkheid geboden om de startup te laten groeien en hebben een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het platform. De technologie wordt al gebruikt door ruim 1.000 hotels in meer dan 45 landen en is geïntegreerd met meer dan 50 reserveringssystemen over de hele wereld. Het is de ambitie van Hotelchamp om een eerlijke balans tussen directe kanalen en online travel agencies te herstellen.Plaats op:
Datum: 11 juni 2018
Gerelateerde artikelen  
12-10-2017 Nieuws Conscious Experience Convention concept wint ‘Start Up Your Event’ pitch …
29-12-2008 Nieuws Youropi winnende startup Emerce Insight Travel & Tourism
25-11-2011 Nieuws Seats2meet, KLM, Wehkamp.nl en Plus retail winnaars NIMA AWARDS 2011
07-05-2019 Nieuws Studenten Inholland Den Haag winnen met Venuepark nationale Creative Business …
18-03-2007 Nieuws Plus Award voor Miluska Roose
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,68 seconden.