Nieuws  
 

Aviodome wordt eerste circulaire congreslocatie van Nederland -4 Congreshamers voor De Bonte Wever Assen - Fokker Terminal duurzamer met eigen zonnecentrale - Accor koopt Mövenpick - Regus opent nieuw business center in karakteristiek Kraanspoor bij NDSM-Werf - At the Binckhorst wordt nieuwe evenementenlocatie - Virtuele tour door Efteling locaties voor zakelijke bijeenkomsten 


Aviodome wordt eerste circulaire congreslocatie van Nederland

Het voormalig luchtvaartmuseum Aviodome, één van de meest iconische koepels in Nederland, krijgt de eerste circulaire congreslocatie van Nederland. De locatie wordt geëxploiteerd door de TeKa Groep en opent in het najaar haar deuren in Amsterdam-West. In het Aviodome bevindt zich straks een grote plenaire zaal die ruimte biedt aan groepen tot 1.000 personen. Verder komen er 16 subzalen en moderne horecafaciliteiten. De locatie heeft een vloeroppervlak van 5.000 m2 en is daarmee onder meer geschikt voor beurzen en congressen.
"Het Aviodome hoort bij Amsterdam en is straks een echte eyecatcher voor de stad", zegt initiatiefnemer Timo Kruft van de TeKa Groep. "Bovendien is het veel duurzamer om de koepel een tweede leven te geven. Ook op andere plekken in het pand passen we zoveel mogelijk gebruikte materialen toe."


4 Congreshamers voor De Bonte Wever Assen

Het Keurmerk Vergaderhamers heeft na een uitvoerige inspectie besloten om De Bonte Wever in Assen te benoemen als 4-hamer congreslocatie. Nadat in november 2012 al 4 vergaderhamers waren toegekend volgt nu, na de forse uitbreiding van De Bonte Wever, ook de erkenning in de congreswereld in de vorm van 4 congreshamers.
De voormalige schaatsbaan heeft plaatsgemaakt voor een grote congresruimte en moderne van alle gemakken voorziene extra vergaderruimtes. Hiermee kan De Bonte Wever goed inspelen op de behoefte van de markt om grote congressen te organiseren.


Fokker Terminal duurzamer met eigen zonnecentrale

De grote zonnecentrale op het dak van de Fokker Terminal op de Binckhorst in Den Haag is officieel in werking gesteld. Wethouder Joris Wijsmuller, Tom Verhaar (Fokker Terminal) en Leendert Florusse (Rooftop Energy) zetten de vorige maand geplaatste 600 zonnepanelen symbolisch aan. De zonnecentrale heeft een oppervlak van duizend vierkante meter en gaat 164.000 kWh per jaar produceren. Daarmee voorziet de nieuwe installatie in zo’n 70 procent van de totale elektriciteitsbehoefte van de Fokker Terminal per jaar.


Accor koopt Mövenpick

De Zwitserse hotelketen Mövenpick komt in Franse handen. AccorHotels, de grootste hotelgroep van Europa, koopt het bedrijf voor 560 miljoen Zwitserse frank (€482 miljoen). De overname heeft alleen betrekking op de hotels en resorts van de Mövenpick Group, die zelf actief blijft op vlak van gastronomie en wijn. Mövenpick bezit wereldwijd 84 hotels met 20.000 kamers in 27 landen, waaronder twee vestigingen in Nederland. Het gaat om twee viersterrenhotels, een in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam en de ander in Den Bosch.


Regus opent nieuw business center in karakteristiek Kraanspoor bij NDSM-Werf

Regus opent een nieuw business center in Amsterdam-Noord. Het is gevestigd in het Kraanspoor op het terrein van de NDSM-Werf. Regus stelt hiermee ruim 2.000 vierkante meter kantoorruimte beschikbaar voor zakelijke professionals, verspreid over drie verdiepingen. Met deze 76e Nederlandse locatie in het portfolio kan Regus voorzien in de toenemende vraag naar flexibele werkplekken in Amsterdam. Het nieuwe business center is de 11e vestiging van Regus in Amsterdam.


At the Binckhorst wordt nieuwe evenementenlocatie

Jools Food & Events is bezig met de ontwikkeling van een evenementenlocatie At the Binckhorst in de Saturnusstraat in Den Haag. Het betreft een van de oude industriehallen op de Binckhorst en wordt een plek voor zowel zakelijke als particuliere evenementen. Ondanks de tijdelijke herbestemming zal het overgrote deel van de locatie behouden worden vanwege het industriële karakter. De ruimte wordt ingericht met stijlvol meubilair, sfeerverlichting en vuurkorven. Naar verwachting openen de deuren van At the Binckhorst op 1 mei 2018.


Virtuele tour door Efteling locaties voor zakelijke bijeenkomsten

De zakeljke en evenementenlocaties binnen de Wereld van de Efteling zijn sinds kort middels een virtuele tour te bezoeken. Deze evenementenlocaties zijn onder andere in te zetten voor personeelsfeesten, bedrijfsuitjes, congressen, meetings en inspiratiesessies. Dankzij 360°-technieken zijn deze locaties virtueel te bezoeken. De tour gaat verder dan enkel 360°-foto’s door de mogelijkheid locaties in verschillende settings te bekijken. 

Plaats op:
Datum: 2 mei 2018
Gerelateerde artikelen  
15-11-2018 Nieuws Aviodome verandert naam in Amsterdome
14-02-2019 Video Flitsinterview met Anita ter Veld van De Bonte Wever tijdens EventSummit 2019 …
19-09-2018 Nieuws Accommodatienieuws - september 2018 (2)
31-10-2018 Nieuws Accommodatienieuws - november 2018
15-11-2018 Nieuws Accommodatienieuws - november 2018 (2)
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.