Nieuws  

Het beroemde Hotel The Grand in Amsterdam – gevestigd in het voormalig stadhuis van Amsterdam – wisselt van eigenaar. Accor Hotels verkoopt het pand voor € 92 miljoen aan een anonieme investeerder, om het via een managementcontract in ieder geval de komende 25 jaar te blijven exploiteren.
Van het bedrag zal € 32 miljoen geïnvesteerd worden  in een grondige renovatie van het vijfsterrenhotel aan de Oudezijds Voorburgwal.

Deze transactie past in het vastgoedmanagementbeleid voor de hotels van de Accor Groep dat beoogt hotelvastgoed te verkopen, maar het management op de lange termijn voort te zetten. Hierdoor kan de Groep zichconcentreren op zijn kernactiviteit, namelijk de exploitatie van hotels. Al eerder verkocht Accor in Nederland een groot deel van het vastgoed van de diverse brands van de keten.

Kortom, er is ruimte voor het hotel gekomen om het ‘hotel van de sterren’ (vele beroemdheden selecteerden door de jaren heen en nog steeds voor The Grand tijdens hun verblijf in Amsterdam) grondig op te knappen. Doel hierbij is om het hotel te upgraden naar het nieuwe toplabel Sofitel Legend. 

Nieuwe luxury brands
Eind 2007 kondigde Sofitel Lucury Hotels de plannen aan om een tweetal nieuwe spin-offs van het Sofitel-merk in de markt te zetten: Sofitel Legend, die gekenmerkt worden door een bijzonder fraaie architectuur, een weelderige inrichting en een rijk historisch en cultureel verleden. De hotels zijn gericht op de ultieme luxe-ervaring. Tweede brand is So by Sofitel, een creatief, trendy en stijlvol concept gericht op nieuwe generaties van gasten.

Het monumentale gebouw van Sofitel The Grand was in een vorig leven het gemeentehuis van Amsterdam. Nog steeds kan er in het hotel getrouwd worden in de zeer fraaie trouwzaal. Het hotel telt 182 kamers en en 1.300 m2 zaalruimte.

Plaats op:
Datum: 13 mei 2008
Bron: Accor Hotels
Gerelateerde artikelen  
26-01-2009 Nieuws Sofitel Amsterdam eerste MGallery hotel in Nederland
10-12-2007 Nieuws Sofitel Cocagne Eindhoven eerste gloeilampvrije hotel
04-09-2008 Redactie Pullman Hotels - de nieuwe zakelijke keten van Accor hotels
15-03-2013 Nieuws The Grand in Amsterdam Schoonste Hotel van Nederland
11-07-2007 Nieuws Dorint Hotel Amsterdam Airport: Oude bekende met nieuwe naam
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,54 seconden.