Nieuws  

Donderdag 29 maart wordt het nieuwe Van der Valk hotel in Leeuwarden officieel feestelijk geopend. Omstreeks 17:15 uur verricht de Commissaris van de Koning dhr. A.A.M. Brok de ceremoniële opening. Gelegen aan de zuidkant van Leeuwarden, het knooppunt van de N32 en de N31 (Werpsterhoek), is het hotel een goede aanwinst voor de stad.

Het nieuwe Van der Valk hotel telt 117 royale kamers waarvan een aantal luxe suites die zijn voorzien van sauna en bubbelbad. Daarnaast beschikt het hotel over 9 multifunctionele zalen en heeft het hotel een eigen haven, waardoor het hotel ook per sloep bereikbaar is. Hotelgasten en gasten uit de omgeving kunnen naast een à la carte diner in restaurant Martinus genieten van live cooking voor brunch en diner in restaurant Us Mem. Op dit moment zijn de sauna en de fitnessruimte van het hotel nog in aanbouw.

In april 2016 werd de eerste paal geslagen door Henk Deinum (PVDA), wethouder economie. Tegenover Omroep LEO vertelde hij destijds dat hij zeer trots is op de komst van dit hotel, “Het is niet alleen goed voor de werkgelegenheid maar ook voor de economie van de stad”. Eind december 2017 ging het hotel deels open voor publiek en biedt werkgelegenheid voor ruim 100 medewerkers. In de komende periode wil het hotel nog invulling geven aan zo’n 30 vacatures.

Duurzaam overnachten

Bij de bouw van het Van der Valk hotel in Leeuwarden stond duurzaamheid hoog op de prioriteitenlijst. Het hotel is voorzien van het BREEAM-NL keurmerk, een beoordelingsmethode om de mate van duurzaamheid te bepalen bij nieuwbouw. Eén van de belangrijkste manieren waarop het Van der Valk hotel Leeuwarden haar duurzaamheid waarborgt, is door warmte op te vangen uit de restaurants, de zalen en de keuken (die volledig elektrisch is) en deze te hergebruiken. Op deze manier wint het hotel 95% van de warmte terug. Met deze ‘restwarmte’ wordt o.a. het warm water in het hotel verwarmt.

Het hotel is met aandacht voor de omgeving gebouwd. Het terrein beslaat ongeveer 10 hectare waarop o.a. een haven gerealiseerd is met natuurlijke oevers voor het behoud van de biodiversiteit op het terrein. Om dit te waarborgen zijn er bijenhotels gerealiseerd en zijn er in het dak van het hotel ruimtes voor vleermuizen gecreëerd. Naast de haven op het terrein, zijn er ook vijvers aangelegd. Deze vijvers en de haven komen niet alleen ten goede aan de natuurlijke uitstraling van het terrein, maar dienen ook als natuurlijke waterberging, waardoor het regenwater op locatie kan blijven en niet geloosd dient te worden op de riolering.

Hiermee is het hotel één van de duurzaamste hotels van Nederland.

Plaats op:
Datum: 27 maart 2018
Bron: Van Der Valk Business BV
Gerelateerde artikelen  
09-07-2019 Nieuws Van der Valk Leeuwarden officieel het duurzaamste hotel van Nederland
16-11-2019 Nieuws De vijfde generatie Van der Valk is aan de beurt
13-02-2018 Nieuws Van der Valk Nijmegen wint duurzaamheidsprijs Green Capital 2018
08-07-2013 Nieuws Best scorende hotels uit de Terras Top 100
29-05-2018 Nieuws Van der Valk Eindhoven gaat fors uitbreiden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,6 seconden.