Nieuws  
 

Prof. dr. Judith Sluiter, MBA, heeft, tijdens de bijeenkomst van de Maastrichtse congresambassadeursclub Amici ad Mosam, de Brightlands Convention Award 2017 in ontvangst mogen nemen. Dit netwerk, geïnitieerd door Maastricht Convention Bureau, zet zich in voor de internationale positionering van Maastricht als congresbestemming. Wethouder John Aarts van de gemeente Maastricht overhandigde haar de award. Professor Sluiter mag zich nu een jaar lang ‘beste congresambassadeur’ voor Maastricht en regio noemen.

Jaarlijks wordt de Brightlands Convention Award door het bestuur van het Maastricht Convention Bureau toegekend aan de wetenschapper die de grootste impact heeft gehad als ambassadeur voor Maastricht richting nationale en internationale wetenschappelijke associaties. Tijdens grote evenementen en congressen is de positieve spin-off hiervan in Maastricht en omstreken goed zichtbaar.

Brightlands is sponsor van de award en strategisch partner van het Maastricht Convention Bureau en onderstreept met dit partnerschap de meerwaarde van congressen voor de Limburgse kenniseconomie.

Genomineerden

De volgende wetenschappers werden dit jaar genomineerd voor de Brightlands Convention Award 2017:
Prof. dr. Chris Arts, MUMC +, Hoofdonderzoeker (Pre-)klinisch Biomaterialen, ECB 2018.
Prof. dr. Judith Sluiter, MBA, Coronel institute, AMC, Directeur Amsterdam Public Health Institute, ICOH 2024
Prof. dr. Gert Kwakkel, Chair Neurorehabilitation VU Amsterdam, Neurorehabilitation congress.

Het bestuur van het Maastricht Convention Bureau is unaniem tot het besluit gekomen dat prof. dr. Judith Sluiter, MBA, zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de kandidatuur van Maastricht als bestemming voor the International Congress on Occupational Health 2024. Ondanks haar verbondenheid aan het Amsterdams Medisch Centrum, verkiest zij Maastricht boven Amsterdam. Zij zal optreden als voorzitter voor het local organising committee als Maastricht gaststad is voor dit congres in 2024.

De complimenten van de jury gingen vergezeld van een bronzen beeld, waarin de typische ‘B’ van Brightlands verwerkt is, vervaardigd door kunstenaar Wil van der Laan.

Directeur van het Maastricht Convention Bureau, Jurgen Moors: "Wij zijn als Maastrichtse congres community zeer verheugd met deze benoeming van een toonaangevend wetenschapper als professor Sluiter en het feit dat zij ondanks haar verbondenheid aan het AMC, de voorkeur geeft aan Maastricht als congresbestemming voor ICOH 2024."

Plaats op:
Datum: 19 maart 2018
Gerelateerde artikelen  
25-03-2019 Nieuws Prof. dr. Ron M.A. Heeren, beste ambassadeur Maastricht Congresstad
15-03-2016 Nieuws Genomineerden Brightlands Convention Award 2015 bekend
15-03-2017 Nieuws Genomineerden Brightlands Convention Award 2016 bekend
21-03-2016 Nieuws Prof. dr. Rudy Nuijts beste ambassadeur Maastricht Congresstad
20-03-2017 Nieuws Beste ambassadeurs van Congresstad Maastricht bekend
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,64 seconden.