Nieuws  

Het Spaansche Hof in Den Haag heeft een grondige restauratie en restyling ondergaan. Onlangs is het monumentale stadspaleis heropend tijdens een open dag.

De locatie is beschikbaar voor huwelijken en zakelijke bijeenkomsten zoals congressen, vergaderingen, trainingen, recepties en diners. Met 10 stijlvol ingerichte, multifunctionele zalen en een riante binnentuin is er ruimte voor gezelschappen van 50 tot 400 personen. Het Spaansche Hof ligt aan het Westeinde, één van de oudste straten van Den Haag. “Een rustige oase midden aan de rand van de binnenstad. We bieden gasten hier alle ruimte, rust en privacy voor een onvergetelijke huwelijksdag of een inspirerende zakelijke bijeenkomst”, vertelt Cheryll Jager, accountmanager bij Het Spaansche Hof.

Stijlvolle en warme uitstraling

Recent onderging Het Spaansche Hof een grondige restauratie en restyling. Dat gebeurde met oog voor de authentieke details, zoals het rococo-plafond in de Salle à manger, de vergulde ornamenten in de Balzaal en de 18de eeuwse Murano-kroonluchter in de Ontvangstzaal. “De locatie heeft haar historische, koninklijke grandeur weer terug. Tegelijkertijd hebben we moderne faciliteiten toegevoegd en het interieur gerestyled. Daarbij is gekozen voor een combinatie van natuurlijke materialen en stijlvolle kleuren. Dit geeft de locatie een hedendaagse uitstraling met een chique touch”, vertelt Cheryll.

Woning van Johan de Witt en Spaanse ambassade

Het Spaansche Hof is één van de oudste trouw- en congreslocaties van Nederland. Het werd gebouwd in 1469 door Gerrit van Assendelft, de raadsman van Keizer Maximiliaan. Door de jaren heen woonden diverse hoogwaardigheidsbekleders in de statige woning, waaronder raadpensionaris Johan de Witt. In de 17e eeuw zagen de Spanjaarden de locatie als dé ideale plek voor hun ambassade. Ze verbouwden het tot een stadspaleis met een koninklijke uitstraling: Het Spaansche Hof.

Plaats op:
Datum: 14 februari 2018
Bron: Midden Nederland Hallen
Gerelateerde artikelen  
21-02-2018 Nieuws Accommodatienieuws - februari 2018
16-05-2017 Nieuws Accommodatienieuws - mei 2017
12-09-2017 Nieuws Villa Rietvink na ingrijpende verbouwing open voor zakelijke markt
30-09-2010 Nieuws Ruim 200 deelnemers enthousiast over vernieuwde Prins voor een Dag
07-06-2018 Nieuws Mennorode, verborgen parel op de Veluwe
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,57 seconden.