Nieuws  
 

Staatssecretaris Timmermans van Europese zaken heeft eind 2007 - tijdens de 15e Ministersconferentie in het Spaanse Valencia - mede namens minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de Nederlandse kandidatuur aanvaard voor de organisatie van de 16de Ministersconferentie voor lokaal en regionaal bestuur. 

De Ministersconferentie in 2009 geeft Nederland de mogelijkheid een aantal belangrijke zaken te agenderen. Zo zal de Nederlandse regering aandacht vragen voor het diversiteitsbeleid in de landen van de Raad van Europa. Verder wil Nederland dat de organisatie van grensoverschrijdende samenwerking wordt besproken. Nederland zal ook voorstellen de onderwerpen lokale autonomie en goed openbaar bestuur op de agenda van de conferentie plaatsen.

Utrecht kandidaat
De stad Utrecht heeft zich kandidaat gesteld voor het gastheerschap van de ministersconferentie van de Raad van Europa over lokaal en regionaal bestuur. De conferentie zal in het najaar van 2009 in Nederland gehouden worden.
 
Behalve Utrecht hebben ook andere steden hun interesse kenbaar gemaakt. Nog voor de zomer wordt bekend welke gemeente de conferentie krijgt toegewezen.

Utrecht wil de conferentie gebruiken om de viering van de Vrede van Utrecht in 2013 internationaal onder de aandacht te brengen. Daarvoor wil het rond de conferentie een cultureel programma organiseren met onder meer een evenement rond de geschiedenis van de diplomatie. De Vrede van Utrecht in 1713 wordt gezien als de eerste vorm van moderne, intensieve diplomatie.

Gehoopt wordt dat het organiseren van de conferentie positief zal bijdragent aan de kandidaatstelling van Utrecht als Culturele Hoofdstad van 2018 en voor de Grand Départ van de Tour de France.

Uit het bidbook blijkt dat de Europese ministers zullen dineren in het Spoorwegmuseum en overnachten in Grand Hotel Karel V. De conferentie zelf zal plaatsvinden in Media Plaza, het demonstratiecentrum voor de elektronische snelweg in Jaarbeurs Utrecht.
Bron: AD - Rob Midavaine/CongresWereld

Plaats op:
Datum: 3 mei 2008
Bron: Congreswereld
Gerelateerde artikelen  
29-06-2008 Nieuws Utrecht gastheer Ministersconferentie Raad van Europa
27-11-2008 Nieuws Congrex gaat ministersconferentie 2009 voor Binnenlandse Zaken organiseren
22-12-2007 Nieuws Evenementenbeleid Utrecht onder de loep
07-11-2008 Nieuws Den Haag verwerft Europese ILGA-conferentie in 2010
02-11-2016 In the spotlight VN-conferentie Public Service Day 2017 in World Forum
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.