Nieuws  
 

Traditiegetrouw zoekt de redactie van CongresWereld rond deze tijd altijd naar inspirerende boeken die zo onder de kerstboom of mee in de vakantiekoffer (als e book) kunnen. Mooi om als kadootje te ontvangen maar ook om weg te geven. Er zit deze keer een echte primeur tussen!

'Mega trends Events', Adjiedj Bakas

Primeur: trendwatcher Adjiedj Bakas heeft deze week (13 december) zijn nieuwste boek gepresenteerd tijdens de heropening van World Forum The Hague. 'Mega trends Events' is de eerste publicatie in boekvorm over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de wereldwijde branche van events en zakelijke bijeenkomsten. Bakas beschrijft zeven trends die toekomtige zakelijke bijeenkomsten en events zullen beïnvloeden. Het boek is tot stand gekomen ondermeer door vele interviews met stakeholders uit de branche.

Info en bestellen


‘De marketingorganisatie van de toekomst’, Rob Beltman

Dit boek is verkozen tot het beste marketingboek van 2017.
De ontwikkelingen in het marketingvak lijken sneller te gaan dan het licht. Duizenden commercieel verantwoordelijken worden dagelijks uitgedaagd om nieuwe trends te vertalen naar hun eigen organisatie. Dat roept allerlei vragen op. Welke competenties moeten we in huis halen om relevant te zijn en blijven, om de klant optimaal te bedienen en betrekken, via al die kanalen en netwerken? Welke nieuwe rollen brengt dat met zich mee? En hoe organiseren we dat nou optimaal met de mensen en middelen die we hebben, zodat de organisatie als geheel markt- en klantgericht presteert? Er bestaan enorm veel marketingboeken met mooie theorieën en modellen, met nieuwe invalshoeken over hoe je merken en klantrelaties kunt managen. Maar er zijn vrijwel geen boeken over hoe je marketing binnen de organisatie integraal organiseert. Daarom is dit boek een must voor wie wil scoren met de marketingorganisatie van morgen!

Info en bestellen


'Steeds leuker. Schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven', Jelle Hermus

De voordelen zonder de nadelen. Je leven steeds leuker maken, met steeds minder moeite. Dat is waar 'Steeds Leuker' om draait. Want eindeloos ploeteren is prima, maar op de bank zitten met een goed boek, een kop thee en een glimlach op je snoet is ook fijn. Steeds Leuker geeft de korte route naar een leuker leven. Jelle Hermus laat zien hoe je je leven snel in een opwaartse spiraal kunt brengen. Door het zetten van de juiste kleine stappen en het overboord gooien van de ballast werk je toe naar een leven vol vrijheid, blijheid en betekenis. Vol verfrissende wijsheid, Hollandse nuchterheid en geheel in de grappige en luchtige stijl van het succesvolle online platform soChicken.nl

Info en bestellen


'Failliet, mooier wordt het niet’, Tessa Smits

Toen Tessa Smits startte als onderneemster, had ze ambitieuze plannen. Al snel bleek de markt moeilijk te zijn en vervolgens brak de kredietcrisis uit. Om haar bedrijf overeind te houden, bedacht ze de ene na de andere oplossing. “Van websites bouwen en marketingadvies geven tot werken als interimmer, ik heb alles gedaan om mijn bedrijf in leven te houden”, vertelt Tessa. Net voor de eindstreep ging haar grootste klant failliet. Dat wat deze onderneemster probeerde te voorkomen gebeurde toch: ze eindigde bij de rechter om faillissement aan te vragen. Tijdens het gehele proces liep haar relatie op de klippen. Hierna verloor ze alles wat ze materieel bezat en kwam ze op straat te staan. Tessa Smits: “Ik vind dat het boek, ondanks alle ellende van failliet gaan, zowel een hilarisch als inspirerend ondernemersverhaal is geworden. Met tenenkrommende gesprekken bij de bank, bizarre ontmoetingen met investeerders en een ex die mee blijft helpen met aflossen. En uiteindelijk natuurlijk ook alle ‘juicy' details van een ondernemer die failliet gaat.”

Info en bestellen


'De Wereld van Morgen', Richard van Hooijdonk

De ‘Wereld van Morgen’ is een ontdekkingsreis naar de toekomst. We worden 200 of misschien wel 1000 jaar en we rijden rond in zelfrijdende solarauto’s die zo uit een 3D printer rollen. Als we deze aarde over een paar honderd jaar onverhoopt moeten verlaten, is leven op Mars misschien een alternatief.
De snelheid waarmee technologie ons leven verandert is opmerkelijk. Meer welvaart, een betere gezondheid voor iedereen en onbeperkte intelligentie waar we alle problemen in de wereld mee kunnen oplossen. Maar we moeten voorbereid zijn en de juiste keuzes maken zodat we de wereld van morgen met elkaar kunnen maken.‘De Wereld van Morgen’ is een bron van inspiratie voor iedereen die nieuwsgierig is naar de toekomst.

Info en bestellen 


'De sociale superheld', Roderik Kelderman en Paul Vrouwenvelder

Paul en Roderik hebben een missie. Ze willen van de aarde de gelukkigste planeet van het universum maken. Zij geloven dat geluk in de wereld begint bij geweldige relaties. In het boek De sociale superheld van communicatiecoaches Roderik Kelderman en Paul Vrouwenvelder leer je meer vrienden te maken en mensen positief te beïnvloeden. Je gaat in zeven simpele stappen effectiever communiceren, terwijl jij jezelf en je omgeving gelukkiger maakt. Je verbetert de kwaliteit van je relaties, niet alleen op persoonlijk gebied maar ook professioneel. Ben je benieuwd hoe je effectief een gun-factor krijgt bij anderen? Wil je graag leren om anderen een goed gevoel te geven? Wil je meer zelfvertrouwen in het sociale contact? Dan is dit het boek voor jou! In heldere, praktische taal leren Roderik en Paul jou een sociale superheld te worden.

Info en bestellen


'Filosofie in een tijd van big data', Christian Madsbjerg

Heeft menselijke interpretatie nog wel nut in het tijdperk van het algoritme? Christian Madsbjerg, filosoof, politiek wetenschapper én veelgevraagd adviseur van Fortune 500-bedrijven, stelt dat veel van de grootste succesverhalen niet voortkomen uit wiskundige analyses, maar te maken hebben met een diepe, genuanceerde betrokkenheid met cultuur, taal en geschiedenis.
Christian Madsbjerg laat in Filosofie in een tijd van big data zien dat algoritmes en big data niet de ultieme bron voor succes zijn. Hoewel we er onze persoonlijke en zakelijke beslissingen steeds meer op baseren, is het volgens Madsbjerg noodzakelijk om uiteindelijk uit te gaan van menselijke betekenisgeving. Filosofie en kunst kunnen ons in dit proces helpen.
Aan de hand van sprekende voorbeelden laat Madsbjerg zien dat de wereld uit meer bestaat dan een serie algoritmes. Hij houdt een vlammend betoog voor cultureel engagement en ontmaskert de tirannie van het getal en de wetenschappelijke focus op direct nut. Vanuit zijn ervaring als adviseur toont hij aan dat de meest succesvolle businessbeslissingen gebaseerd zijn op het vermogen de wereld buiten het kantoor te duiden. Het is hoog tijd voor een verdediging van de menselijkheid in onze data-geobsedeerde economie.

Info en bestellen


'Ontspullen', James Wallman

Een gelukkiger leven met minder spullen! Opruimen blijft een belangrijk onderdeel van ons leven. Maar hoe kom je van je spullen af? En hoe weersta je de verleiding nieuwe in huis te halen? In Ontspullen geeft James Wallman psychologische inzichten, aansprekende voorbeelden en praktische tips. Hij gaat een stuk verder dan alleen opruimen. Hij vertelt hoe je materiële zaken minder belangrijk maakt, en wat daarvoor in de plaats komt. Ervaringen! Kortom: alles wat je nodig hebt voor een gelukkiger leven met minder spullen.

Info en bestellen 


'4’33” time for a circular economy', collectief circulaire economie

4’33” time for a circular economy, is de titel van een nieuw boek over circulaire economie, uitgegeven door Fontys Hogescholen.
Een transformatie naar een nieuw economisch paradigma gaat niet vanzelf: wij maken als mensen onderdeel uit van het gevestigde systeem en gedragen ons daar ook naar. Om een echte transformatie te kunnen maken naar een samenleving met nieuwe en andere waarden moeten we eerst te rade gaan bij onszelf. Waarom doe ik wat ik doe? Hoe verhoud ik mij tot anderen en de samenleving? Wat is het effect daarvan? Word ik daar gelukkig van? Kan het ook anders? We moeten leren om kritisch te kijken naar onszelf, de natuur, de maatschappij, de systemen die wij gecreëerd hebben, waaronder ook ons eigen onderwijssysteem.
Het boek is geschreven door het ‘collectief circulaire economie’: een samenwerkingsverband tussen auteurs van binnen en buiten Fontys. Het doel van het boek is een nieuw licht te werpen op de benodigde transitie naar een circulaire economie.

Info en bestellen

Plaats op:
Datum: 14 december 2017
Gerelateerde artikelen  
10-12-2015 Nieuws Boekentips voor onder de kerstboom of voor op vakantie
26-11-2009 Nieuws De toekomst van werk vandaag gelanceerd
13-07-2017 Nieuws Boekentips voor de zomervakantie
20-12-2012 Nieuws 7 last minute tips voor onder de kerstboom
17-07-2008 Nieuws Leesvoer voor op vakantie onze zomer-top-5
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,69 seconden.