Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Na de bekendmaking van alle andere gidsen, is vandaag maandag 11 december de ‘gids der gidsen’, de Michelingids, gepresenteerd in het Amsterdamse DeLaMar Theater. 

Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen heeft haar derde Michelinster binnen. Het restaurant van Jannis en Claudia Brevet heeft al sinds 1985 twee sterren en is jaarlijks een gedoodverfde favoriet voor een derde ster. De Michelinsterren 2018 bleken dan eindelijk gunstig te staan. Na De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen heeft Nederland nu een derde driesterrenrestaurant. Chefkok en eigenaar Jannis Brevet en zijn vrouw Claudia kregen een staande ovatie in het DeLaMar.

Geen uitbreiding tweesterrenrestaurants

De spanning werd er door Michelin lang ingehouden op het podium van het De La Mar Theater in Amsterdam. Nadat Michelin-directeur meegedeeld had dat er geen nieuwe tweesterrenzaak bijgekomen was, werden de verwachtingen hoger. In Totaal kregen 6 restaurants een eerste Michelinster: AIRrepublic van Sergio Herman in Cadzand, de in Amsterdam gevestigde restaurants Le Restaurant, The Duchess en The White Room, Fitzgerald in Rotterdam en VISTA Restaurant & Food Bar in Willemstad.

Nederland heeft nu 108 sterrenrestaurants, waarvan naast de drie driesterrenzaken nog eens zestien met twee sterren en 89 met één ster. Restaurant BordÉau in Amsterdam em Da Vinci in Maasbracht gingen van twee sterren naar één. Verder verloren vier restaurants hun enige ster.

Bekijk hier: De nieuwe Michelinsterren 2018

Plaats op:
Datum: 11 december 2017
Gerelateerde artikelen  
17-12-2018 Nieuws Michelin sterren 2019 zijn bekend
12-12-2016 Nieuws Geen derde driesterrenrestaurant in Nederland
07-12-2015 Nieuws Record aantal Michelin sterrenrestaurants in Nederland
26-11-2012 Nieuws Geen 3de Michelin driesterrenrestaurant
09-11-2011 Nieuws Het is weer tijd voor de jaarlijkse restaurantlijstjes
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,8 seconden.