Nieuws  
 

Zo'n 2500 bestuurders, wetenschappers en ondernemers uit heel Europa strijken in 2019 zo goed als zeker enkele dagen neer in Helmond en Eindhoven, het 'centrum van slimme mobiliteit'. De congressen zullen gaan plaatsvinden in Eindhoven en de demonstraties zijn te zien in Helmond en de snelweg tussen de twee steden.

Onderhandelen

De regio heeft de 'buit' nog niet binnen. De leiding van Ertico, het Europese publiek/private netwerk van meer dan 100 partijen die samenwerken op het vlak van slimme mobiliteit, heeft een voorkeur aangegeven. Die uitverkiezing geeft nu het exclusieve recht om met de organisatie te onderhandelen en als dat goed uitpakt, wordt het gastheerschap definitief toegewezen. Diverse Europese steden waren in de race voor het congres maar na een doorlichting door de Europese Selectie Commissie kwam Brainport als beste uit de bus.

,,De onderhandelingen met uiteindelijk de definitieve toewijzing zien we met vertrouwen tegemoet,” reageert Gert Blom, werkzaam voor de gemeente Helmond & BrabantStad. Hij moet de komende weken de onderhandelingen met Ertico tot een goed einde brengen.

Helmond maakt er geen geheim van graag het congres binnen haar grenzen te krijgen. Dat past bij het streven van de stad om het 'levend laboratorium' te zijn voor slimme verkeerstoepassingen. „Alle grote spelers in die branche komen op dit congres af”, zegt wethouder Erik de Vries. „Met dit evenement zet je je stad in één klap wereldwijd op de kaart.”

Bron: Eindhovens Dagblad

Plaats op:
Datum: 19 oktober 2017
Gerelateerde artikelen  
06-12-2017 Nieuws Prestigieus Europees ITS congres naar Brainport Eindhoven
02-03-2018 Nieuws Helmond Marketing sluit zich aan bij VisitBrabant Convention Bureau
19-11-2008 Nieuws Amsterdam in race voor titel groene hoofdstad EU
28-03-2017 Nieuws Leiden en Den Haag samen in de race voor EuroScience Open Forum 2020
08-08-2007 Nieuws Tien tips voor succesvolle onderhandelingen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 3,13 seconden.