Nieuws  
 

Positieve beurscijfers volgens Euro Fair Statistics - Eventbrite en Facebook lanceren eventticket verkoop in Nederland - Move gaat verder als 'The Oval Office' - Kabinet wil vliegbelasting in 2021 invoeren


Positieve beurscijfers volgens Euro Fair Statistics

Met een totaal van 27,4 miljoen gehuurde vierkante meters in 2016, groeit de beurzensector met 11% ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit een nieuw rapport van UFI. Daarnaast blijkt een stijging van 7% in het totaal aan beurzen.
De meest recente editie van het Euro Fair Stastics rapport, dat jaarlijks wordt gepubliceerd door UFI, the Global Association of the Exhibition Industry, biedt cijfers over de Europese beurzensector. Op basis van de data van 14 nationale instantie, waaronder CLC-Vecta, bevat deze editie de officiële cijfers van 2.590 beurzen welke hebben plaatsgevonden in 2016 in 25 landen. Rapport downloaden kan via de website van UFI.


Eventbrite en Facebook lanceren eventticket verkoop in Nederland

Facebook en Eventbrite maken het voor consumenten mogelijk in Nederland om binnen de Facebook-app direct tickets voor events te kopen. Het is de volgende stap in de partnership tussen Eventbrite en Facebook. De partijen werken al sinds de lancering van Facebook Connect, waarmee websites bezocht kunnen worden zonder Facebook te verlaten, samen. Nederlandse organisatoren van evenementen kunnen de nieuwe functionaliteit per direct toepassen bij het aanmaken van evenementen op Facebook.


Move gaat verder als 'The Oval Office'

MOVE, het bureau dat al 25 jaar in de Nederlandse markt bekend staat om haar succesvolle events en brand activations, gaat verder onder de nieuwe naam 'The Oval Office'. Samen met de naamsverandering breidt ze ook haar aanbod uit. Door live + communicatie creatief te combineren, maakt The Oval Office haar missie waar: 'we make people experience brands'. MOVE werd vorig jaar overgenomen door Christine van Dalen en The Oval Office uit België. Onlangs werd de dagelijkse leiding van MOVE toevertrouwd aan Bart van Wanrooij. Door iemand met zijn profiel (ex Publicis Groupe) als Managing Director aan te stellen, was de koers naar een meer geïntegreerde aanpak van events, brand activations en communicatie al ingezet.


Kabinet wil vliegbelasting in 2021 invoeren

Als maatregelen zoals het stimuleren van biobrandstof en schone vliegtuigen niet helpen komt er vanaf 2021 een extra heffing op vliegtickets. Dat staat in het gepubliceerde regeerakkoord. Schiphol bereikt in 2020 het plafond van maximaal toegestane vliegbewegingen. Meer vluchten zou volgens regeringspartijen CDA, ChristenUnie, D66 en VVD een te zware belasting voor het milieu en omwonenden opleveren. De regering bekijkt de mogelijkheden om luchtvaartmaatschappijen die lawaaiige vliegtuigen inzetten extra te belasten. Als dat te weinig effect sorteert wordt vanaf 2021 opnieuw een vliegbelasting ingevoerd. Die zou 7 euro op Europese vluchten en 40 euro voor verre reizen moeten bedragen.Tegen de vliegbelasting is veel verzet.

Plaats op:
Datum: 11 oktober 2017
Gerelateerde artikelen  
17-05-2019 Nieuws Eventbrite maakt nieuwe ticketing functionaliteit voor evenementen op Facebook …
06-12-2017 Nieuws Eventbrite vergroot partnernetwerk in Nederland met Festicket, Verve en Ticketrunner …
19-09-2018 Nieuws On the Move - september 2018 (2)
20-06-2018 Nieuws Elrow en Eventbrite maken nieuw partnership bekend
17-03-2012 Nieuws Whitepaper: Facebook Marketing for Events
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,77 seconden.