Nieuws  
 

Worldmeetings gaat in samenwerking met KPN, als eerste intermediair in de markt een Virtual Meeting Room (VMR)-verbinding aanbieden, zonder dat hier een abonnement voor nodig is. Hiermee komt Worldmeetings tegemoet aan de wens van vergaderend Nederland. Uit recent onderzoek bleek namelijk dat 83 procent van de boekers bereid is nieuwe technologieën te omarmen. Ook hecht vergaderend Nederland veel waarde aan een groene locatie (80 procent).

Een Virtual Meeting Room is een vergaderruimte ‘in de cloud’, toegankelijk voor deelnemers via videoconference vanaf de eigen werkplek. De VMR reduceert zowel kosten als CO2 uitstoot, door middel van het beperken van reisbewegingen. “Fysiek wordt het nieuwe uniek”, zegt Henk Evers, Sales Manager bij KPN Talk en Vision. ”Online meeten zal over enkele jaren de standaard zijn.”

Toekomst
Videomeeting en -conferencing bestaat al jaren. Veel organisaties gebruiken Skype of andere gratis programma’s. Het gebruik van deze technologieën is al zo wijdverspreid, dat uit eerder genoemd onderzoek blijkt dat 15 procent van de geïnterviewden verwacht dat face to face meetings in de komende vijf jaar overbodig worden. “Een fysieke bijeenkomst is niet altijd het juiste middel om met elkaar in gesprek te gaan”, aldus Inge van Rooij, adjunct-directeur van Worldmeetings. “We zien de laatste jaren een flinke groei van het aantal videomeetings. De deelnemers loggen in dit geval in op een VMR waar ze elkaar vervolgens kunnen zien, horen en eenvoudig bestanden kunnen toesturen.”

Geen gedoe
Het boeken van een VMR verschilt tegenwoordig weinig van het boeken van een fysieke vergaderruimte. Dit is zeer belangrijk; 94 procent van de geïnterviewden gaf namelijk aan dat een vergaderruimte geen gedoe moet geven. Van Rooij: “Mede hierdoor hebben wij ervoor gezorgd dat de VMR gebruikt kunnen worden op vrijwel alle devices. Ook bieden wij conferencedeelnemers de mogelijkheid om een kwartier van te voren in te loggen om alvast vertrouwd te raken met de interface. Verder zorgt het pay per use systeem ervoor dat bedrijven kunnen beschikken over een zakelijke kwaliteitsverbinding zonder de verplichting van een abonnement. ”

Over Worldmeetings
Worldmeetings is dé expert op het gebied van meetings. Worldmeetings heeft meer dan 25 jaar ervaring in het regelen van de meest geschikte vergaderlocaties en hotelkamers tegen de beste condities. In die 25 jaar heeft het bedrijf meer dan 1 miljoen reserveringen gemaakt. Worldmeetings is een intermediair die het boekingsproces tot in detail heeft geoptimaliseerd en daarmee zorgdraagt voor grote efficiency én besparingen. Behalve voor de klanten staat Worldmeetings ook klaar voor meer dan 1000 locaties.

Plaats op:
Datum: 26 september 2017
Gerelateerde artikelen  
26-09-2008 Nieuws Hotelcontact / Worldmeetings tekent grote procurement overeenkomst met ANWB
16-05-2017 Nieuws Online toepassingen steeds populairder in de MICE branche
14-11-2017 Nieuws Zuid-Holland en Gelderland duurste provincies om te vergaderen
23-11-2016 Nieuws Worldmeetings wint zilveren FD Gazelle in categorie grote ondernemingen regio …
14-08-2007 Nieuws Worldmeetings tekent overeenkomst met Britse Hotelworld
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,69 seconden.