Nieuws  
 

Dit jaar zijn de kosten voor vergaderingen en events wereldwijd al gestegen per deelnemer. Naar verwachting zal deze stijging in 2018 doorzetten, blijkt uit het 2018 Meetings and Events Future Trends report.

Het rapport werd gepubliceerd door CWT Meetings & Events (CWT M&E), de meetings en events divisie van internationale zakenreisorganisatie Carlson Wagonlit Travel. In het rapport worden de regionale verschillen en voorspelde kosten getoond, evenals de laatste trends in de sector, maar ook de topbestemmingen voor vergaderingen en evenementen.

"In belangrijke M&E-markten nemen de kosten wereldwijd toe," aldus Cindy Fisher, Senior Vice President and Global Head CWT M&E. "We verwachten voor het komende jaar voor hotelprijzen een stijging van 3,7% en voor vluchtprijzen 3,5%. Dus deze trend zal zich naar alle waarschijnlijkheid voortzetten"

Deze stijging zal een zichtbare impact hebben op een aantal topbestemmingen, waaronder London, São Paulo en Rio de Janeiro. Populaire locaties van deze steden krijgen het aankomende jaar te maken met een afname in het aantal bezoekers.

Trends en tips voor een beter M&E-beleid in 2018

Het rapport gaat ook in op de meest recente trends in de sector en geeft een top 5 van aanbevelingen:

1. Focus op het 'Waarom' – Bepaal van meet af aan duidelijke doelstellingen en gebruik ze om het budget te bepalen. Leg vooral eerst de nadruk op de betrokkenheid van de deelnemers.

2. Budget – Start met het bepalen van de waarde die een vergadering of evenement kan genereren. Een duidelijke ROI voor alle betrokkenen is de sleutel voor blijvende investeringen en succesvolle vergaderingen.

3. Deelnemerservaring – Maak het gehele (aanmeld)proces zo eenvoudig mogelijk.

4. Technologie – Zet technologie in om gesprekken beter te laten verlopen en zorg voor een gebruikersvriendelijke en persoonlijke deelnemerservaring.

5. Veiligheid en beveiliging– Stem de plannen voor elke situatie af op de omvang van mogelijke risico‘s, voor zowel de fysieke als cyberveiligheid en zorg dat de deelnemers daar geen ongemakken van ondervinden.

EMEA (Europa, Middle East & Africa)

De dagkosten per deelnemer voor vergaderingen en evenementen in de economisch stabiele EMEA regio zijn dit jaar licht gestegen met 4% (inclusief inflatie en wisselkoersschommelingen). In exacte cijfers gaan de kosten geleidelijk aan omhoog, men verwacht dat dit doorzet in 2018. De Brexit zou een grote verandering teweeg kunnen brengen in Europa. Door de daling van het Britse pond heeft de UK tot nu toe juist een grote aantrekkingskracht. Het is echter nog te vroeg om de uiteindelijke impact te bepalen. In 2019 - wanneer de UK de EU formeel zal verlaten - krijgen we daar een duidelijker beeld van.
De EMEA-hotelmarkt is geen verkopersmarkt, kosten worden veelal losgekoppeld. Men laat de programma's met vaste tarieven achterwege in ruil voor prijsplafonds. Daarnaast maken dagtarieven plaats voor losse prijzen voor kamers, catering, audiovisuele apparatuur etcetera.

De top-10-bestemmingen voor vergaderingen en evenementen in EMEA in 2017 volgens de Cvent gegevens:

1. Londen, Engeland
2. Barcelona, Spanje
3. Berlijn, Duitsland
4. Amsterdam, Nederland
5. Parijs, Frankrijk
6. Madrid, Spanje
7. Frankfurt, Duitsland
8. Rome, Italië
9. München, Duitsland
10. Praag, Tsjechië

Het effect van veiligheid en beveiliging kan genegeerd worden bij de keuze voor bestemmingen in EMEA. De terroristische aanslagen in Barcelona, Berlijn, Brussel, Londen, Manchester en Parijs hebben op de korte termijn allemaal een weerslag.
Italië en Portugal worden hierdoor steeds populairder, ook mede dankzij hun gunstige prijststelling. Duitsland en
de UK blijven onverminderd populair. Specifieke steden zoals Berlijn, Düsseldorf, Keulen en Wenen krijgen steeds meer belangstelling.

Plaats op:
Datum: 14 september 2017
Gerelateerde artikelen  
18-09-2017 Redactie CWT Meetings & Event rapport voorspelt hogere kosten voor vergaderingen en …
24-09-2018 Nieuws Steden top 10 prognose voor zakelijke bijeenkomsten in 2019
26-09-2018 Nieuws Tot 10% groei verwacht in meetings & events branche in 2019
24-09-2015 Nieuws Nieuw rapport CWT Meetings & Events voorspelt groei in de sector in 2016
07-03-2019 Nieuws Stedelijk toerisme in Europa groeit harder dan internationaal toerisme
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,72 seconden.