Nieuws  
 

Villa Rietvink nieuwe luxe locatie in Laren - Tijdelijke evenementenlocatie in Koepelgevangenis Breda - Circulair concept Circl opent op Zuidas - Nieuw Eventcentre Aquabest vanaf september geopend - Flint zet met verbouwing AFASzaal in op multi-inzetbare functie zaal - Opening zonnecentrale MECC Maastricht - Hilton Den Haag introduceert vergaderen met ‘Bike Break’


Villa Rietvink nieuwe luxe locatie in Laren

Na een grootschalige verbouwing waarbij alles is vernieuwd, is Villa Rietvink (onderdeel Teka groep) omgetoverd tot een prachtige en vooral luxe locatie. Villa Rietvink is een karakteristieke en stijlvolle locatie voor een congres, vergadering, receptie of andere zakelijke bijeenkomst. De locatie biedt plaats aan circa 150 gasten en bestaat uit een grote plenaire zaal, mooie ontvangstruimtes en circa 15 luxueuze salons en kamers. Samen met high-end faciliteiten, gratis parkeerplaatsen op eigen terrein en een fantastische bereikbaarheid (aan de A1) is dit dé nieuwe plek voor exclusieve bijeenkomsten.


Tijdelijke evenementenlocatie in Koepelgevangenis Breda

De Bredase penitentiaire inrichting de Boschpoort, beter bekend als de Koepelgevangenis, is in gebruik genomen als tijdelijke evenementenlocatie. De tijdelijke naam van de locatie: FutureDome
De organisatie en facilitering van de Koepelgevangenis ligt in handen van FutureDome Events en heeft de beschkikking over drie locaties op het terrein; de Koepel, de Rechtbank en de Kapel. Allemaal in geheel originele staat en met hun eigen monumentale kenmerken, waardoor ze ideaal geschikt zijn voor vergaderingen, symposia en congressen, exclusieve rondleidingen, trainingen, workshops, teambuilding, activiteiten (op maat) en tv- en filmopnames. De mogelijkheid om een bijzondere beleving mee te maken in de Bredase Koepel is er tot eind 2018.


Circulair concept Circl opent op Zuidas

Circl is een nieuwe, circulaire hotspot die zeven dagen in de week in het teken staat van ontmoeting en verbinding. Gasten kunnen hier werken, borrelen en dineren, cultuur opsnuiven of een meet-up bijwonen.
Circl omvat een circulair totaalconcept bestaande uit horeca, event en workspaces. De kern is dat er zo weinig mogelijk wordt verspild en vervuild en reststoffen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Dit zie je terug in de bouw van het pand. Het gebouw is bijvoorbeeld geïsoleerd door het gebruik van vezels uit 16.000 ingezamelde jeans. Zelfs kleine details zijn zoveel mogelijk circulair. Zo is het papier van de menukaart van de horeca afkomstig van waterplanten uit Almere. Circl is een initiatief van ABN AMRO. Het circulaire paviljoen is gebouwd om ervaring op te doen met circulair bouwen, zodat deze ervaring kan worden gedeeld met klanten.


Nieuw Eventcentre Aquabest vanaf september geopend

Het nieuwe Eventcentre Aquabest in het Noord-Brabantse Best opent op 1 september zijn deuren voor events. Het Eventcentre is een multifunctionele evenementenlocatie, met een oppervlakte van ruim 1.800 vierkante meter en alle benodigde faciliteiten voor zakelijke events, festivals, beurzen en congressen. Het Eventcentre is gelegen op het recreatiepark Aquabest, waar vele buitenactiviteiten worden aangeboden. De locatie bestaat uit twee grote ruimten:
The Main (1700 vierkante meter) is voorzien van de nieuwste faciliteiten en kan met slimme indelingen op maat worden gemaakt voor events voor groepen van 50 tot 3000 gasten. The View ligt op de eerste verdieping, en is een sfeervolle zaal die geschikt is voor groepen tot 150 personen.


Flint zet met verbouwing AFASzaal in op multi-inzetbare functie zaal

In juli is er een start gemaakt met de verbouwing van de AFASzaal van Flint. Hiermee krijgt de ruimte een meer eigentijdse uitstraling en tevens sluit de zaal zo beter aan bij de foyer. Architect Suzanne Holtz heeft bij haar plannen voor de zaal naar drie belangrijke punten gekeken: belichting, akoestiek en het gebruik. Dit laatste gaat met name over de multi-inzetbare functie van de zaal. Op 9 september, tijdens het jubileumfeest van Flint ter ere van het veertigjarige bestaan van het theater, wordt de zaal voor het eerst in gebruik genomen.


Opening zonnecentrale MECC Maastricht

Onlangs hebben wethouders Gert-Jan Krabbendam en John Aarts gezamenlijk met directeur MECC Maastricht Rob van de Wiel de druk op de knop gegeven voor de inschakeling van de zonnecentrale met eerder dit jaar geplaatste 1.054 zonnepanelen. Het zonnedak, gerealiseerd door Rooftop Energy, heeft een oppervlak van bijna 3.000 m2. Voor dit project heeft het MECC een SDE+ subsidie ontvangen van het Rijk waarmee zij als Green Key Gold organisatie meewerkt aan de gemeentelijke duurzaamheidsambitie van Maastricht.
Rob van de Wiel: “MECC Maastricht heeft de ambitie uitgesproken voor verdere uitbreiding van de zonnecentrale ten behoeve van de nog te realiseren nieuwbouw. Dit stelt MECC Maastricht in de toekomst in staat om CO2 neutrale evenementen te organiseren. Tevens zal onderzocht worden of de, in rustigere periodes, teveel geproduceerde stroom kan worden aangeboden aan de partners van het Maastrichts Energie Akkoord.”


Hilton Den Haag introduceert vergaderen met ‘Bike Break’

Bij Hilton The Hague kunnen gasten een fiets boeken bij een vergadering, congres of event. De Bike Break. Het concept is een reactie op de toenemende focus van een gezonde levensstijl. Met de Bike Break krijgen gasten van zakelijke meetings bij Hilton, de mogelijkheid om tussendoor wat extra te bewegen. Daarnaast is het ook mogelijk om een yogales te boeken of een speciale gezonde lunch. De introductie van de Bike Break past volgens het hotel goed in het Mindful Meetings concept van Hilton The Hague. Dit concept van Mindful Meetings is een aanvulling op het huidige meetings,- incentives-, congressen- en eventsaanbod. Het past in de strategie om meetings eco-bewust te maken en gezondheid van de deelnemers extra aandacht te geven.

Plaats op:
Datum: 30 augustus 2017
Gerelateerde artikelen  
31-03-2017 Nieuws Accommodatienieuws - augustus 2017
12-09-2017 Nieuws Villa Rietvink na ingrijpende verbouwing open voor zakelijke markt
28-06-2017 Nieuws Accommodatienieuws - juni 2017 (2)
16-06-2017 Nieuws MECC Maastricht met 1054 zonnepanelen op weg naar klimaatneutraal
12-10-2016 Nieuws Accommodatienieuws - oktober 2016
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,61 seconden.