Nieuws  
 

Het is een trend die is overgewaaid uit de VS, Silicon Valley en San Francisco in het bijzonder. Bedrijven willen niet meer in duffe hotelruimtes vergaderen met systeemplafonds, maar in bijzondere locaties die inspireren. Organisaties als Netflix, Nike en Google lopen hierin voorop en steeds meer grote bedrijven volgen dit voorbeeld.

Nieuwe locatie in Rotterdam

Een van de aanbieders op dit gebied is Wicked Grounds. In 3 jaar tijd is dit initiatief van exploitatie van externe vergaderlocaties gegroeid naar 5 locaties in Amsterdam en sinds kort is daar ook een vestiging van ruim 300m2 bijgekomen in Rotterdam. Organisaties maken er gretig gebruik van; huiselijk ingerichte ruimtes die moeten aanzetten tot meer inspiratie.

‘Een vergaderplek waar je zou willen wonen’. Het klinkt in eerste instantie bijna onwaarschijnlijk, maar het is de gedachte achter de oprichting van Wicked Grounds. Extern vergaderen op ‘unieke’ locaties. Geen grauwe en sfeerloze hotelzalen, maar stijlvolle ruimtes die in alles afwijken van een doorsnee meetingroom. Is daar dan echt zoveel behoefte aan? “Absoluut,” zegt medeoprichter Tom Verstappen. “Want misschien herken je dit beeld: je huurt een vergaderruimte, krijgt thermosflessen lauwe koffie, kleffe bolletjes kaas als lunch en je moet het doen met een krappe ruimte met versleten jaren-80-tapijt. Verwacht je dan een inspirerende middag waar iedereen high-fivend de deur uit loopt?”

De geijkte vergaderlocaties raken dus uit de gratie. En het eigen kantoorpand volstaat blijkbaar ook niet altijd meer. Waar komt die toenemende behoefte voor offsite vergaderen bij bedrijven vandaan? “De meest voor komende en voor de hand liggende reden is dat bedrijven gewoon weleens wat anders willen dan meetingroom 14.A in hun eigen kantoorpand. Een tweede reden is dat veel bedrijven steeds meer locatievrij werken, waarin mensen niet altijd meer op kantoor zitten. Omdat je toch van tijd tot tijd bij elkaar wilt komen, wordt de voorkeur gegeven aan een externe locatie die inspireert, minder afleidt en uitnodigt tot het behalen van meer resultaat”, verklaart Verstappen.

Compagnon Gerwin Peters vult aan: “We willen laten zien dat het ook anders kan. Een inrichting en sfeer die voelt als een huiskamer, met een persoonlijke service van het hoogste niveau. We merken dat hier steeds meer vraag naar is, het aantal boekingen neemt hard toe.” Die toenemende vraag zorgt ervoor dat aan de aanbodzijde er hard gewerkt moet worden om aan de wensen te voldoen. En dus breidt Wicked Grounds haar diensten uit naar Rotterdam, waar veel bedrijven hun hoofdkantoor hebben gevestigd. De nieuwe locatie beslaat ruim 300m2 en is gelegen op loopafstand van het centraal station.

Plaats op:
Datum: 30 augustus 2017
Gerelateerde artikelen  
17-10-2018 Nieuws OrigineelVergaderen en MeetingReview worden partners
08-04-2019 Nieuws Samenwerking MeetingReview en MICE Operations
27-08-2018 Nieuws Meetings.com gaat samenwerking aan met MeetingReview
17-10-2017 Nieuws Regardz Hospitality Group B.V. start nieuwe onderneming in hospitality consulting: …
06-10-2017 Nieuws PARTHEN VENUE FINDING overgenomen door UNIGLOBE THL
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,66 seconden.