Nieuws  
 

Volgens de door Carlson Wagonlit Travel (CWT) onlangs gepubliceerde CWT Connected Traveler Study nemen zakenreizigers steeds meer apparaten mee op reis. Hierdoor voelen ze zich onderweg productiever doordat ze ook echt zaken kunnen blijven doen. Uit het onderzoek, gehouden onder meer dan 1.900 zakenreizigers, blijkt dat een zakenreiziger gemiddeld vier verschillende soorten technologie bij zich draagt (mobiele telefoon, tablet, laptop, etc.). De smartphone is daarbij het ‘apparaat waar men absoluut niet zonder kan op reis’, aangezien ruim 80 procent hun smartphone nodig heeft om zaken te kunnen doen.

Wereldwijde bevindingen

De meeste reizigers (88%) vinden dat reizen vandaag de dag makkelijker is dankzij technologie. Het merendeel van de reizigers (78%) kijkt dan ook actief naar mogelijkheden om voor het werk te reizen en vindt reizen stimulerend werken (72%). De moderne reiziger is ervaren en gebruikt die ervaring om de reis te plannen. Meer dan de helft (55%) van de reizigers vertrouwt op eerdere reiservaringen bij het plannen van een reis, naast websites van hotels (54%) en vliegmaatschappijen (50%). Zakenreizigers maken voor het grootste deel gebruik van airline en hotel apps (45%), maar ook apps voor (locatie)kaarten wordt intensief gebruikt (41%).

Volgens het onderzoek versterken zakenreizen werkrelaties en de productiviteit. Zo goed als 9 op de 10 zakenreizigers (86%) geven aan dat het reizen hen heeft geholpen bij het verkrijgen van nieuwe kennis en perspectieven. 80% zegt dat zakenreizen hun productiviteit heeft vergroot. Daarnaast zeggen meer dan 9 op de 10 (93%) dat de positieve aspecten van reizen zwaarder wegen dan de negatieve aspecten met betrekking tot het opbouwen en onderhouden van werkrelaties. 8 op de 10 (77%) zeggen hetzelfde over hun persoonlijke relaties.

Zorg

Zakenreizigers hebben twee belangrijke punten van zorg geuit. Twee derde (67%) van de reizigers is van mening dat reizen tegenwoordig veiliger is. Daarentegen blijft bijna de helft (46%) zich zorgen maken over hun veiligheid. Dit heeft ertoe geleid dat een groter aantal reizigers (68%) ‘soms of altijd’ een reisverzekering afsluit. Zakenreizigers ondervinden ook moeite in het handhaven van hun routines en gezonde activiteiten. Meer dan de helft van de reizigers (54%) zegt dat hun sportactiviteiten en gezondheidsroutines onderbroken worden tijdens het reizen.

Regionale verschillen

Er waren veel overeenkomsten in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en Azië Pacific (APAC). De laatste groep vindt dat zij meer controle hebben (84%) over het managen van hun verantwoordelijkheden in vergelijking met reizigers uit Noord- en Zuid-Amerika (76%) en EMEA (73%). Reizigers uit APAC (53%) gaven daarbij wel aan dat de tijd die zij spendeerden aan reizen niet besteed worden aan andere zaken, waardoor collega’s moeten inspringen.

Plaats op:
Datum: 29 augustus 2017
Gerelateerde artikelen  
02-11-2017 Nieuws Europese reizigers het minst bezorgd over veiligheid en beveiliging
29-11-2017 Nieuws Millennials reizen bij voorkeur niet alleen en zijn het meest bezorgd over …
28-06-2018 Nieuws CWT onderzoek: zakelijke reizigers voelen zich veiliger op luchthavens dan …
14-08-2018 Nieuws CWT-onderzoek: 65% van de zakenreizigers is bezorgd over de gegevensveiligheid …
25-08-2016 Nieuws Onderzoek toont belang van face-to-face meetings aan
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,55 seconden.