Nieuws  
 

Met de opening van Nieuw Amsterdam is Madurodam niet alleen een spectaculaire indoor familieattractie rijker, ook Madurodam Events heeft er twee trekpleisters bij. Het themapark creëerde in de nieuwe attractie twee ruimtes voor (zakelijke en privé) evenementen, volledig in het decor van het Nieuw Amsterdam uit de 17e eeuw. Met de opening van deze bijzondere ruimtes komt het aantal zalen in Madurodam uit op tien in totaal, geschikt voor gezelschappen van 10 tot 1.000 personen.

De nieuwe evenementenlocaties in Madurodam zijn gevestigd in en rondom de Schreierstoren, de indrukwekkende entree van de nieuwe indoor attractie van themapark. De Amsterdamse toren was in de 17e eeuw het vertrekpunt voor zeelieden van de VOC. Vandaag de dag kunnen dappere bezoekers van Madurodam onder leiding van Peter Stuyvesant deze oversteek naar het New York uit de 17e eeuw opnieuw beleven. Ook in zakelijke setting.

In de nok van de Schreierstoren biedt Madurodam ruimte voor kleinere gezelschappen, bijvoorbeeld voor een informeel samenzijn of een meeting. Bijzonder aan deze ruimte is het unieke uitzicht over het themapark. De tweede locatie is gevestigd binnen in de nieuwe attractie van Madurodam, op het stadsplein van Nieuw Amsterdam. Dit is de plek waar bezoekers overdag zelf met kanonnen de stad moeten verdedigen tegen de aanvallende Engelsen. In de avond biedt dit historische plein ruimte voor private dining. En dat allemaal onder toeziend oog van niemand minder dan Stuyvesant zelf.

Grote verhalen van Nederland

Madurodam is de laatste jaren uitgegroeid tot een themapark, waar de grote verhalen van Nederland tot leven komen. Via tientallen doe-dingen, digitale media en indoor attracties staat het Haagse attractiepark stil bij Nederlandse hoogtepunten, zoals de Eerste Vrije Statenvergadering in Dordrecht, het Europees kampioenschap in ’88, en sinds kort de Nederlandse roots van Nieuw Amsterdam. Bijna bij iedere nieuwe indoor attractie biedt Madurodam voorzieningen voor verhuur voor meetings en events. In het Hof van Nederland kunnen gasten bijvoorbeeld vergaderen aan de houten tafel waar de Eerste Vrije Statenvergadering plaatsvond.

Toekomst van Madurodam

Madurodam zal op termijn nog meer meeting- en vergaderfaciliteiten toevoegen aan het huidige zalenaanbod. Begin juli kreeg het themapark toestemming van de Haagse Gemeenteraad om met 0,7 hectare uit te mogen breiden. Als onderdeel van de uitbreidingsplannen zullen er nog meer overdekte paviljoens en indoor attracties in Madurodam komen.

Plaats op:
Datum: 18 juli 2017
Gerelateerde artikelen  
20-06-2018 Nieuws Accommodatienieuws - juni 2018 (2)
18-04-2007 Nieuws HSMAI houdt seminar met topspreker Ben Tiggelaar
12-07-2017 Nieuws Accommodatienieuws - juli 2017
14-05-2007 Nieuws HSMAI Expertmeeting spreekt tot de verbeelding
26-04-2010 Nieuws Vergaderclassificatie deelt weer 9 hamers uit
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,56 seconden.