Nieuws  
 

Vanaf 25 mei 2018 zal de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Nederlandse privacytoezichthouder, de nieuwe privacywet (AVG) gaan handhaven. 

De nieuwe AVG-wet verplicht verenigingen om veel zaken te regelen en vast te leggen. Zo moet je onder meer aantoonbaar en bewijsbaar privacyzaken regelen, bestanden vastleggen, software updaten, een privacy disclaimer opnemen en een procedure hebben voor mensen die niet meer in je bestand willen voorkomen. Dit geldt voor alle soorten verenigingen, groot en klein. Het is lastig en duur om alles op orde te hebben. De AP kan flinke boetes opleggen en bestuursleden zijn hoofdelijk aansprakelijk.

Stichting AVG maakt het makkelijker

De Stichting AVG is opgericht door een aantal verenigingsprofessionals en juristen. Samen gaan ze veel nieuws en kennis verspreiden via bijeenkomsten en webinars. Verder hebben ze een AVG-programma voor verenigingen ontwikkeld waardoor elke vereniging aan de nieuwe wet kan voldoen. Het resultaat is een (online) programma met 15 stappen. Zo word je door de vereisten geloodst. Heb je aan alle punten voldaan? Dan krijg je als vastlegging een AVG-verklaring.

Meedoen via koepelorganisatie

Als een vereniging via een koepelorganisatie meedoet, krijg deze een code waarmee 50% korting op het AVG-programma verkregen kan worden. De stichting heeft inmiddels al veel contacten met koepelorganisaties.

Voor verdere informatie kijk op www.avgverenigingen.nl

Plaats op:
Datum: 15 juni 2017
Gerelateerde artikelen  
01-06-2017 Nieuws DNA start Academie voor verenigingsprofessionals
02-02-2017 Nieuws Wat maakt jouw vereniging sterker: Dare to be different
28-02-2008 Nieuws Met korting naar de internet workshops van Media Plaza
06-06-2016 Nieuws Academie voor verenigingsbesturen (AVVB) opgericht
19-01-2009 Nieuws Brancheorganisaties CLC en VECTA zoeken toenadering
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,6 seconden.