Nieuws  
 

Wegens succes wordt het Stimuleringfonds voor internationale congressen van Rotterdam Marketing voortgezet. Het Stimuleringsfonds is bedoeld voor internationale congressen gericht op de economische speerpunten haven/industrie, medisch en creatieve sector. Vanaf 2006 zijn met behulp van het fonds 11 extra internationale congressen, in totaal 32.200 deelnemersdagen, naar Rotterdam gehaald.
Wederom creëert Rotterdam hiermee een voorsprong op andere steden in binnen- en buitenland om meer internationale congressen naar de stad te halen.

Stimuleringsfonds
Het medische cluster evenals de creatieve en de transport- & logistieke sector staan de komende jaren centraal in de economische visie van de stad Rotterdam. Dit heeft er toe geleid dat de gemeente Rotterdam een Stimuleringsfonds voor internationale congressen in het leven heeft geroepen. Het Stimuleringsfonds is bedoeld voor initiatiefnemers van internationale associatiecongressen. Personen die actief zijn binnen internationale (medisch-) wetenschappelijke verenigingen en die hun nek durven uit te steken om hun Europese of mondiale congres naar Rotterdam te halen. De stad wil deze ‘Rotterdam ambassadeurs’ daarbij financieel ondersteunen. Aanvragen kunnen worden gedaan bij Rotterdam Marketing, die op haar beurt een verzoek indient bij het OBR.

Stimuleringspakket
Rotterdam Marketing beschikt, naast het nieuwe fonds, over een compleet Stimuleringspakket voor internationale congressen om initiatiefnemers en organisatoren te adviseren, informeren en ondersteunen. Hierbij valt te denken aan advies en informatie over de mogelijkheden die Rotterdam te bieden heeft als bestemming voor congressen, vergaderingen of andere zakelijke evenementen, de organisatie van site inspecties, het voorfinancieringfonds t.b.v. het ontvangen van (internationale) commissies en de productie en (mede-)financiering van het congres bidboek.

Internationale congressen
Rotterdam Marketing is al ruim 17 jaar actief om internationale congressen naar Rotterdam te halen. Hierbij werkt zij intensief samen met diverse partijen in de stad waaronder het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam (OBR), het bedrijfsleven dat zich op de congresmarkt begeeft en het Erasmus MC. Internationale congressen leveren Rotterdam veel op. Niet alleen vanuit economisch oogpunt, maar ook omdat het de aanwezige instellingen, organisaties en bedrijven in de stad de mogelijkheid biedt zich internationaal te profileren met de aanwezige kennis.

Plaats op:
Datum: 14 april 2008
Bron: Congresbureau Rotterdam/Rotterdam Marketing
Gerelateerde artikelen  
09-04-2007 Nieuws Rotterdam biedt stimuleringsfonds internationale congressen
13-05-2011 Nieuws Rotterdam tweede congresstad van Nederland
22-04-2011 Nieuws Rotterdam haalt vierdaags dermatologisch congres naar de stad
15-06-2011 Nieuws Rotterdam haalt 600 internationale specialisten chronische darmziekten naar …
18-05-2012 Nieuws Rotterdam stevig in de lift als congresstad
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 2,69 seconden.