Nieuws  

Een persoonlijke en hartelijke ontvangst onlangs in het magazijn van Eventresult, dat omgetoverd was tot een sfeervolle ruimte, voor het jaarlijkse relatie evenement van ACS audiovisual solutions/Eventresult, was de voorbode van een inspirerende en verrassende bijeenkomst.

'Back to the future' met Jan Andreae en Mathilde Santing*

We gaan terug naar het jaar 1999, toen we nog niet constant online waren en nog gewoon tijd hadden om rustig met elkaar te praten.

Jan Andreae begint zijn workshop met de boodschap dat ACS audiovisual solutions/Eventresult vooral wil laten weten hoe belangrijk en waardevol hun relaties zijn en hen daarom wil bedanken met een inspirerend 'kadootje' van gesproken woord en muziek. Het openingslied van Mathilde Santing 'Wonderful life' kwam direct binnen bij alle aanwezigen.

"Om vooruit te kunnen leven moeten we het verleden begrijpen", aldus Andreae. We kwamen destijds uit het industriële tijdperk met duidelijke rollenpatronen, collectieve waarden en normen, waarbij het gezin de hoeksteen van de samenleving vormde. Aan het eind van dit tijdperk treden er verschuivingen op en wordt het onrustig (jaren 60), het gezin als collectief staat ter discussie en er kwam een enorme aandacht voor het individu (emancipatie). Dit individualisme ging ook gepaard met egoïsme, waarbij het eigen belang vaak boven het collectieve belang ging. Tijdens de financiële crisis zien we ineens dat het individualisme een negatief karakter krijgt en dat is de voorbode van een periode waarin we nu oog krijgen voor ondermeer duurzaamheid en het vormen van nieuwe collectiviteiten. Organisaties staan niet meer op zichzelf maar zijn in netwerken aan elkaar verbonden (m.n op het gebied van veiligheid). Mensen worden in toenemende mate weer afhankelijk van elkaar. Mensen uit deze verschillende tijdsgewrichten hebben soms wel moeite om elkaar te verstaan", aldus Andreae.

Oog voor elkaar

Door in het huidige tijdperk samen te gaan zoeken naar oplossingen, worden er hoge eisen gesteld aan onze relationele vaardigheden. Wat is daarbij voor jou van waarde? Mathilde zingt 'God's Song'. De meest basale relatie is de relatie met jezelf. Houden we genoeg van de mensen om ons heen en wordt er genoeg van ons gehouden? Mathilde zingt 'All the way'. "Het is belangrijk dat we van elkaar afhankelijk durven te worden zonder jezelf te verliezen", aldus Jan Andreae. Jan vraagt de aanwezigen om twee aan twee elkaar twee minuten in de ogen te kijken. Niet makkelijk, maar wel verbindend.

Jan sluit af met de volgende (levens) vragen:
Wat is voor jou van waarde in het leven?
Wat is voor jou van waarde in je werk en welke waarden zou je willen doorgeven aan anderen? Wil je tijd nemen om daar aandacht aan te besteden want de toekomst roept heel hard jouw naam!

Tijdens de afsluitende netwerkborrel met smakelijk eten werd nog lang nagepraat over dit bijzondere 'Kadootje'.

*Mathilde Santing en Jan Andreae geven met een nieuw programma theatraal vorm aan maatschappelijke vraagstukken.

E:mariette.gillis@Congreswereld.nl

Plaats op:
Datum: 6 april 2017
Bron: ACS audiovisual solutions
Gerelateerde artikelen  
07-04-2017 Redactie ACS audiovisual solutions/Eventresult verrast relaties met muzikaal Kadootje …
15-11-2018 Nieuws ACS Audiovisual Solutions verrast relaties met inspirerende woorden, ondersteunend …
18-11-2018 Redactie ACS Audiovisual Solutions verrast relaties met inspirerende woorden, ondersteunend …
21-05-2013 Nieuws Goed luisteren essentieel voor zakelijk succes
02-06-2016 Nieuws Levendig relatie evenement met 10 tips voor jouw perfecte profielfoto
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,78 seconden.