Nieuws  
 

Nieuw Maastricht Region Bidbook zet in op Health & Materials

Maastricht en regio is dé locatie voor (inter)nationale meerdaagse congressen op het gebied van gezondheid en (bio)materialen. Dat was de conclusie tijdens de presentatie van het nieuwe Maastricht Region Bidbook, dat zaterdag 18 maart door het Maastricht Convention Bureau en MECC Maastricht werd aangeboden aan wethouder John Aarts en prof. dr. Marja van Dieijen-Visser, Voorzitter Raad van Bestuur van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (Maastricht UMC+). Jaarlijks worden er zo’n 55 op maat gemaakte bidboeken ingezet om organisatoren van grote congressen ervan te overtuigen hun congres te organiseren in de regio Maastricht.

Nieuw Maastricht Region Bidbook

Het nieuwe Maastricht Region Bidbook maakt op aantrekkelijke en overzichtelijke wijze duidelijk waarom een congres hier zou moeten plaatsvinden. Naast de officiële uitnodiging aan de organisatie, bevat het onder andere aanbevelingsbrieven van betrokken instanties en overheden en wordt er ingegaan op het congresprogramma inclusief het informele netwerkgedeelte, de mogelijkheden die MECC Maastricht biedt en de financiën en logistieke aspecten.

Inhoudelijke meerwaarde

Met alleen goede congresfaciliteiten, een aangename stad en mooie omgeving red je het vandaag de dag echter niet meer. Als stad moet je inhoudelijke meerwaarde bieden aan congressen. Maastricht Convention Bureau en MECC Maastricht werken daarom nauw samen met de Brightlands Campussen om deze inhoudelijke meerwaarde nog beter inzichtelijk te maken. Zo worden er bedrijfsbezoeken en netwerkmomenten mogelijk gemaakt tijdens zowel de beslissingsfase van de congresorganisatoren als tijdens de congressen zelf.

Regionale speerpunten

‘Zowel de regionale campussen als internationale congresorganisatoren zien de meerwaarde van congressen die inhoudelijk aansluiten bij de regionale speerpunten. Ze zorgen ervoor dat men internationale contacten kan leggen en dat zowel de bedrijven op de campussen alsook de congresdeelnemers hun relatienetwerk binnen hun vakgebied kunnen uitbreiden. Deze nieuwe bidboeken en het bijpassende logo stellen ons in staat om onze unieke propositie de komende jaren nog beter in de markt te zetten,’ aldus Jurgen Moors, directeur Maastricht Convention Bureau.

Belang van meerdaagse internationale congressen

Congressen zijn van groot belang voor Maastricht en regio. Niet alleen genereren ze een enorme omzet voor de stad, (congresdeelnemers spenderen € 365,- per dag; bron: Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen), ook zetten ze Limburg op de kaart als internationale kenniseconomie, met de Brightlands Campussen en diens wetenschappelijke speerpunten als middelpunt. De presentatie van een bidboek en de promotie van Maastricht als dé destinatie voor een bepaald congres vinden plaats tijdens een eerdere editie van het congres. Op dat moment biedt Maastricht & regio een perfect verzorgd en tot in detail uitgewerkt bidboek aan. Een selectiecommissie bepaalt dan uiteindelijk in welk land en in welke stad het congres zal plaatsvinden.

Plaats op:
Datum: 23 maart 2017
Gerelateerde artikelen  
17-10-2018 Nieuws Maastricht investeert in Convention Bureau
15-03-2017 Nieuws Genomineerden Brightlands Convention Award 2016 bekend
16-08-2011 Nieuws Toonaangevend internationaal congres EFI in 2013 naar Maastricht
05-10-2018 Nieuws Maastricht investeert in haar Convention Bureau
15-03-2016 Nieuws Genomineerden Brightlands Convention Award 2015 bekend
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,64 seconden.