Nieuws  
 

Prof. dr. Jos Kleinjans, Prof. dr. Theo de Kok en Dr. René Reijnders (Vakgroep Toxicologie, Maastricht University), zijn de beste ambassadeurs van Maastricht Congresstad geworden. De uitreiking van de Brightlands Convention Award 2016 door Wethouder John Aarts vond afgeloen zaterdag plaats.
De Brightlands Convention Award is bestemd voor degene die het afgelopen jaar de meest waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de regio Maastricht als congresbestemming. Elk symposium, elk congres, elke medische bijeenkomst zet Maastricht steviger op de internationale congreskaart. Elk congres brengt een stroom aan bezoekers met zich mee: hotels, restaurants, vervoersbedrijven en andere toeleveranciers plukken daar de vruchten van. Brightlands sponsort de award en onderstreept daarmee het belang van congressen voor de organisaties en ondernemers op de Campussen.

De genomineerden

Op 18 maart jongstleden, tijdens de jaarlijkse TEFAF-bijeenkomst van de congres ambassadeursclub Amici ad Mosam1) werden de genomineerden in het zonnetje gezet. Door hun baanbrekend werk om wetenschappelijke congressen en symposia voor de stad te behouden of naar Maastricht te halen, hebben zij zich immers een waarlijk en waardig ambassadeur getoond van congresstad Maastricht.


V.l.n.r. wethouder John Aarts, dr. René Reijnders, prof. dr. Jos Kleinjans en prof. dr. Theo de Kok. Foto: Gert Lammer

WCA11 is een meerdaags congres, dat elke 3 jaar georganiseerd wordt voor 1200 deelnemers. Tijdens dit congres, worden de laatste innovaties besproken met betrekking tot alternatieven voor dierproeven en de toepassing daarvan door industrie, wetenschap en regelgevende instanties, alsook de sociaal-maatschappelijke en ethische impact van deze ontwikkelingen. In 2020 is Maastricht de bestemming van WCA11, na Montreal (2011), Prague (2014) en Seattle (2017).

IUTOX, ook een meerdaags internationaal congres, zal 2500 internationale toxicologen naar Maastricht trekken. Hier zullen de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van toxicologie passeren. Na Barcelona (2010), Seoul (2013), Merida-Mexico (2016) en Hawaii (2019), zal Maastricht ‘the place to be’ zijn in 2022!

Uit het juryrapport:

‘Prof. dr. Jos Kleinjans, Prof. dr. Theo de Kok and Dr. René Reijnders hebben, naast hun dagelijkse werk voor de vakgroep Toxicologie van de UM, hun uiterste best gedaan om deze twee internationaal hoogstaande congressen naar Maastricht te halen. Deze grote, high end meeting, staat wereldwijd zeer hoog aangeschreven bij professionals uit deze vakgebieden.

Beide evenementen trekken een hoog aantal bezoekers naar de regio gedurende meerdere dagen, alsmede wereldwijde aandacht in de relevante media. Dit betekent een grote spin-off voor de regio in meerdere opzichten. Deze heren hebben bewezen ware congresambassadeurs te zijn voor de stad Maastricht!

De complimenten van de jury gingen vergezeld van een bronzen beeld, waarin de typische ‘B’ van Brightlands verwerkt is, vervaardigd door kunstenaar Wil van der Laan.

Plaats op:
Datum: 20 maart 2017
Gerelateerde artikelen  
21-03-2016 Nieuws Prof. dr. Rudy Nuijts beste ambassadeur Maastricht Congresstad
15-03-2017 Nieuws Genomineerden Brightlands Convention Award 2016 bekend
19-03-2018 Nieuws Prof. dr. Judith Sluiter ontvangt Brightlands Convention Award 2017
25-03-2019 Nieuws Prof. dr. Ron M.A. Heeren, beste ambassadeur Maastricht Congresstad
15-03-2016 Nieuws Genomineerden Brightlands Convention Award 2015 bekend
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,67 seconden.