Nieuws  
 

Den Bosch, Ministerie van I en M, Pop Vriend Seeds, WOMENInc., Accenture en Albert Heijn winnen Gouden Giraffe Event Awards

Tijdens een spectaculaire awardshow in DeFabrique in Utrecht werden afgelopen vrijdag(10 febr.) de Gouden Giraffe Event Awards 2016 uitgereikt. De prijzen voor de meest effectieve en impactvolle eventmarketing en live communicatie gingen naar de gemeente Den Bosch (cat. Brand Events), Ministerie van Infrastructuur en Milieu (cat. Beurzen), WOMENInc. (cat. Congressen), Pop Vriend Seeds (cat. Interne Events) en Accenture (cat. Relatie Events). De publieksprijs ging naar Albert Heijn.

De Gouden Giraffe Event Awards worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven en/of organisaties die op de meest impactvolle manier evenementen inzetten in hun marketing- en communicatiemix (marcom-mix). Een award met steeds meer waarde, omdat de eventbudgetten binnen bedrijven blijven stijgen en het event een steeds grotere rol inneemt binnen de marcom-mix. Dit jaar kwam de 10-koppige jury tot 16 genomineerden verdeeld over 5 categorieën. Die genomineerden presenteerden zich in de middag nog één keer voor de jury in een live pitch, waar naast de jury ook ruim 300 eventprofessionals en opdrachtgevers meekeken. In 2 uur tijd kwam de jury, na zeer pittig juryberaad, tot de winnaars.

Verrassen, verbazen en verwonderen
De 550 gasten voor de awardshow zelf werden vervolgens binnen een awardconcept van XSAGA volledig verrast. Zo kregen zij eerst een video met alle genomineerden te zien in een verder lege loods, om vervolgens meegenomen te worden naar de marktplaats der creativiteit. Presentator Dennis Weening nam het publiek mee langs 5 gouden caravans waar steeds weer op een verrassende wijze de winnaar per categorie bekend werd gemaakt. Zo knalde er vuurwerk en confetti door de locatie, maar gaf ook Cora van Mora acte de présance en kwam uit één van de caravans zelfs de 55-koppige Advendo-fanfare uit Sneek tevoorschijn. ‘Verbazen, verwonderen en verrassen, dat is de basis van ons vak om tot impactvolle communicatie en marketing te komen en dat wilden we dan ook overbrengen op onze eigen gasten, samen met DeFabrique, XSAGA, Bijman Audiovisueel, hoofdsponsor Partyrent.com en de overige 35 partners. Dat lukte! Mooi om te zien hoe alle winnaars vervolgens hun eigen caravan als VIP-podium konden gebruiken en zo de eer kregen die ze toekwam’, aldus Sjoerd Weikamp van het organiserende EventBranche.nl.

De 5 winnaars en de publieksprijs op een rij:

Categorie Beurzen:
WINNAAR: INNOVATION EXPO
Opdrachtgever: Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Bureau: EventConsortium
Uit het juryrapport: Good old medium beurs omgetoverd in een festivalachtig en laagdrempelig concept, waardoor publiek en experts echt met elkaar in contact kwamen en mede door de samenwerking van 5 verschillende bureaus een grote impact bloot werd gelegd.
Video: https://youtu.be/wrvFvgJqLBU

Categorie Brand Events:

WINNAAR: JHERONIMUS BOSCH 500
Opdrachtgever: Stichting Jheronimus Bosch 500, Noordbrabants Museum en de gemeente ’s-Hertogenbosch
Bureau: Artishock Events & Marketing
Uit het juryrapport: Den Bosch koos voor een heel mooi, overdonderend en vooral effectief concept, waarmee het openingsevenement een enorme stroom bezoekers richting Den Bosch leidde en dat zorgde voor een heuse merkboost voor de stad Den Bosch.
Video: https://youtu.be/iCMLPH_o5CU

Categorie Congressen:

WINNAAR: TOEKOMST VAN DE GEZONDHEIDSZORG
Opdrachtgever: WOMENInc.
Uit het juryrapport: Het congres zette bij verschillende instantie een lastig onderwerp bovenaan de agenda: gendersensitieve gezondheidszorg. Met als klap op de vuurpijl de live toezegging van 12 miljoen extra budget voor onderzoek op dit onderwerp.
https://youtu.be/ItoJ_SPvheA

Categorie Interne Events:

WINNAAR: DE HEARTBEATS VAN POP VRIEND SEEDS
Opdrachtgever: Pop Vriend Seeds
Bureau: D&B Eventmarketing
Uit het juryrapport: Een strategisch traject dat perfect is neergezet, waardoor bedrijfstrots en tevredenheid van het personeel tot grote hoogte steeg.
Video: https://youtu.be/PX8iH2C_J9w

Categorie Relatie Events:

WINNAAR: ACCENTURE INNOVATION AWARDS
Opdrachtgever: Accenture
Uit het juryrapport: Een jaarrond innovatieprogramma voor de meest innovatieve Nederlandse producten, diensten en concepten, mondde uit in een instituut van een event. Dynamisch, diverse werkvormen en innovatie.
Video: https://youtu.be/1XlgYb2N0po

Publieksprijs (met 12,5% van de ruim 6500 stemmen)

WINNAAR: Allerhande Kerstfestival
Opdrachtgever: Albert Heijn
Bureau: Xsaga
Video: https://youtu.be/DhJjtRiob-8

Plaats op:
Datum: 14 februari 2017
Gerelateerde artikelen  
06-02-2017 Nieuws Gouden Giraffe Event Awards: 16 genomineerden
26-01-2016 Nieuws Publieksprijs Gouden Giraffe ondermeer voor Nuclear Security Summit, World …
04-04-2019 Nieuws De winnaars van de Gouden Giraffe Event Awards 2019
16-12-2015 Nieuws Gouden Giraffe: World Forum wint een van de 5 publieksprijzen
23-01-2018 Nieuws 15 finalisten strijden om Gouden Giraffe Event Awards
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,63 seconden.