Nieuws  
 

Tijdens de uitreiking van de Eventex Awards 2017, het wereldwijde Oscar-gala voor de evenementenindustrie, hebben vijf Nederlandse bureaus gezamenlijk een zilveren Award in de wacht gesleept. Ze kregen die prijs op 24 januari in Dublin (Ierland) voor de organisatie van de Innovation Expo in 2016.

Opdrachtgevers Erika Koehler en Mark Rutte 

De Innovation Expo - een initiatief van een drietal Nederlandse ministeries - vond in het voorjaar van 2016 plaats in Amsterdam. Aan de oevers van het IJ waren 250 projecten in het teken van duurzame innovaties op de terreinen van transport, voeding en energie bijeengebracht. Het evenement trok 5.500 bezoekers, 60% méér dan de voorgaande editie, en 70% méér exposanten dan aanvankelijk was begroot. De klus werd geklaard binnen 9 maanden voorbereidingstijd en binnen het budget van Euro 700.000,-.

Innovatieve aanpak
De Eventex-jury was verder onder de indruk van de onorthodoxe wijze waarop dit event werd georganiseerd. Voor de pitch waren vijf bureaus uitgenodigd, maar nog tijdens de pitch ontstond het idee de klus gezamenlijk aan te pakken. Henk van Maanen, de architect van dit Event Consortium, zegt daarover: "Elk bureau kon zich daardoor richten waar ze het allerbest in zijn, en dat leidde tot een zeer innovatief en verrassend evenement."

38 ministers
Voor de opdrachtgevers was het extra belangrijk goed voor de dag te komen, want in het kader van het Nederlandse Voorzitterschap van de EU waren maar liefst 38 Europese transport- en milieuministers te gast op de Expo. Minister-president Mark Rutte (zie video) roemde het informele karakter van het evenement: "Niet stijf of deftig, maar heel praktisch. Een groot verschil met dit soort expo's in andere landen, waar het allemaal heel ingewikkeld en een beetje saai wordt. Dit was heel interactief."

Award on tour
Het consortium voor de Innovation Expo werd gevormd door S.V.P. Sfeerbeheer, PINO Congressen, Obsession Evenementen & Communicatie, LiveHouse Strategic Events en Team van Maanen Live Communicatie. Bij de Award hoort ook een beeldje dat op reis gaat langs de bureaus. Elke consortium-partner houdt de trofee vijf weken in bezit en brengt 'm daarna persoonlijk naar een van de andere vier partijen, om zo de onderlinge contacten in stand te houden.

Plaats op:
Datum: 26 januari 2017
Gerelateerde artikelen  
23-01-2017 Nieuws Innovation Expo genomineerd voor internationale Eventex Award
14-02-2017 Nieuws Gouden Giraffe Event Awards: 6 winnaars
06-02-2017 Nieuws Gouden Giraffe Event Awards: 16 genomineerden
20-10-2016 Nieuws European Best Event Awards 2016: Nederland scoort goed
28-03-2018 Nieuws RAI Amsterdam wint Best International Venue award
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 2,21 seconden.