Nieuws  
 

De Innovation Expo Amsterdam, een event waar vijf Nederlandse evenementenbureaus gezamenlijk hun schouders onder hebben gezet, is genomineerd voor de Eventex Awards 2017.

Op 24 januari worden in Ierland de winnaars bekend gemaakt tijdens de zevende editie van dit internationale festival dat plaatsvindt in stadion en congreslocatie Croke Park in Dublin.

Compliment van Mark Rutte

De Innovation Expo - een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - vond in het voorjaar van 2016 plaats in Amsterdam. In en om filmmuseum EYE aan de oevers van het IJ waren meer dan 250 projecten in het teken van duurzame innovaties op het gebied van transport, voeding en energie bijeengebracht. Het evenement trok 5.500 bezoekers. Ook alle Europese transport- en milieuministers, die in het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de EU ons land bezochten, waren te gast. Minister-president Mark Rutte roemde het informele karakter van het evenement: "Niet stijf of deftig, maar heel praktisch. Een groot verschil met dit soort expo's in andere landen, waar het allemaal heel ingewikkeld en een beetje saai wordt. Dit is heel interactief."

Bijzondere samenwerking

Voor de organisatie van Innovation Expo tekenden maar liefst vijf evenementenbureaus. Alle vijf (S.V.P. Sfeerbeheer, PINO Congressen, Obsession Evenementen & Communicatie, LiveHouse Strategic Events en Team van Maanen Live Communicatie) waren aanvankelijk afzonderlijk in de race voor het evenement. Tijdens de pitch ontstond spontaan het idee onder de naam eventconsortium de krachten te bundelen. Zodat ieder zich kon richten op waar dat bureau het allerbest in is. Het idee sloot naadloos aan op het thema innovatie.

De projectleider namens de drie ministeries blikt met genoegen terug op dit experiment. "Aanvankelijk was het lastig te geloven dat vijf concurrenten met elkaar in zee zouden gaan. Maar tegelijk zagen we in hun ogen óók dat het kon. Dus hebben we het risico genomen en daar hebben we geen spijt van. Het leidde tot nieuwe verbindingen, nieuwe contacten en een supergoeie sfeer."

Plaats op:
Datum: 23 januari 2017
Gerelateerde artikelen  
26-01-2017 Nieuws Global Event Oscar voor vijf Nederlandse bureaus
01-02-2019 Nieuws 'Aangename Zaken' en 'Breener' verder onder de naam van Eventex
10-05-2016 Nieuws Rotterdam krijgt World Expo 2025 niet
14-02-2017 Nieuws Gouden Giraffe Event Awards: 6 winnaars
28-11-2012 Nieuws Samenwerking NGC en Amsterdam EXPO
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,53 seconden.