Nieuws  
 

De Michelinsterren zijn vanmorgen weer uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam waar de topkoks bij elkaar waren voor een culinair zeer verantwoorde lunch.

Het meest opvallende nieuws was dat het pas geopende restaurant Tribeca in Heeze direct twee sterren heeft gekregen, nadat het pas 3 maanden open is.

 

Tranen bij La Rive

La Rive, het restaurant van het Amstel Hotel, verliest als enige restaurant haar ster zonder dat daar een verhuizing of andere verklaring voor is. Anita Bos, general manager van het Amstel Hotel vergelijkt het sterverlies met een aardbeving. ‘We staan hier allemaal met tranen in onze ogen.’ Een verklaring voor het sterverlies heeft Bos niet. ‘Dit is een aardbeving. Een mega-schok. Het is een groot vraagteken. Michelin heeft het gedaan, maar waarom? Dat weten we nog niet. We moeten nog contact leggen met Michelin. Op dit moment overheerst ongeloof. We hebben al jaren een topteam. Mensen werken keihard, zowel in bediening als in keuken en we boeken geweldige resultaten.’, aldus Anita Bos tegenover Misset Horeca.

Twee driesterren

Het aantal driesterrenrestaurants staat nog steeds op twee: De Librije in Zwolle en Restaurant De Leest in Vaassen. Opnieuw werd dit jaar tevergeefs gehoopt op een nieuw driesterrenrestaurant.

106 sterrenrestaurants

Verder kregen vijf restaurants hun eerste ster: Bolenius, Mos en Rijks in Amsterdam, Cucina del Mondo en Noble in Den Bosch. Nederland heeft nu 106 sterrenrestaurants, eentje minder dan vorig jaar. Naast de twee driesterrenrestaurants zijn er negentien met twee sterren en 85 met een Michelinster.

Klik hier voor het totale sterrenoverzicht.

Plaats op:
Datum: 12 december 2016
Gerelateerde artikelen  
11-12-2017 Nieuws Michelinsterren 2018: Derde ster voor Inter Scaldes
17-12-2018 Nieuws Michelin sterren 2019 zijn bekend
07-12-2015 Nieuws Record aantal Michelin sterrenrestaurants in Nederland
26-11-2012 Nieuws Geen 3de Michelin driesterrenrestaurant
17-11-2010 Nieuws Lekker, Gault Millau, Michelin, Grootspraak, alle lijstjes op een rijtje
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,6 seconden.