Nieuws  

Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVcN) is eind 2015 al gestart met het project ‘Van vluchteling tot tolk’. 17 voormalige vluchtelingen met een status werden na een strenge selectie geselecteerd om kosteloos een opleiding tot tolk te volgen. Na een half jaar van heel hard studeren en praktijkervaring opdoen, konden zij allemaal hun tolkendiploma in ontvangst nemen en werken zij inmiddels als zelfstandig tolk. In totaal hebben zij gezamenlijk al 8.299 tolkdiensten uitgevoerd in ca. 4.123 tolkuren!

Tolk in opleiding

Na deze eerste succesvolle groep besloot TVcN door te gaan met het werven van nieuw talent. Met name met de focus op talen die schaars zijn in het Nederlandse tolkenbestand. Dit heeft een tweeledig voordeel: nieuwe medeburgers krijgen een kans om geweldig werk te doen in deze huidige tijd van globalisatie, en TVcN kan de klant nog beter van dienst zijn omdat zij het tolkenbestand kunnen uitbreiden met schaarse talen.

Inmiddels hebben nog twee groepen met succes de opleiding afgerond en start begin 2017 alweer de vierde groep, echter nu onder de naam ‘Tolk in Opleiding’. Statushouders zijn uiteraard nog altijd welkom, maar niet exclusief. Ook ander jong meertalig talent krijgt de kans om tolk te worden. En nog altijd kosteloos.

Kwaliteit

Kwaliteit van de tolkdiensten staat uiteraard voorop. De aspirant tolken die TVcN selecteert gaan na het afronden van de opleiding voor TVcN aan het werk. Om het gratis werk-leertraject te volgen, moeten zij dan ook voldoen aan enkele voorwaarden die voor TVcN belangrijk zijn zodat ook de nieuwe, kersverse tolken de hoge kwaliteit kunnen waarborgen.

Wellicht kent u mensen die geknipt zijn voor deze opleiding?
Laat het hen dan weten door deze link te delen!

Plaats op:
Datum: 7 december 2016
Bron: TVcN
Gerelateerde artikelen  
14-09-2017 Nieuws Tolken tevreden over TVcN
10-10-2013 Nieuws Nooit meer ‘lost in translation’ met Conference Call tolk
19-10-2015 Video Tolk en Vertaalcentrum Nederland (TVcN) en nieuwe ontwikkelingen congresmarkt …
30-01-2018 Nieuws Internationale samenwerking TVcN en Presence op Europese congresmarkt
20-02-2017 Video Tolk- en Vertaalcentrum Nederland: met Presence web-based tolken en vertalen …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.