Nieuws  
 

The Wall wordt nieuwe diner-en eventlocatie - Midden Nederland Hallen met 500 zonnepanelen eerste energieneutrale eventcomplex - Digital signage netwerk bij Grand Hotel Huis ter Duin - Hotel Casa 400 wordt Hotel Casa Amsterdam - Hilton Amsterdam Airport Schiphol wint European Hotel Design Award - De Pier in Scheveningen biedt Pier suites aan - Amicitia Food Village, nu ook voor zakelijke bijeenkomsten


The Wall wordt nieuwe diner-en eventlocatie

Het opvallende Megapand The Wall, het grote rode gebouw langs rijksweg A2 bij Utrecht, wordt een nieuwe diner- en eventlocatie. Dinner in Motion (DIM) huurt 2.300 vierkante meter. De helft van deze oppervlakte wordt gebruikt voor Dinner in Motion, de andere helft is bestemd voor evenementen. Dinner in Motion is een culinaire beleving waarbij gasten middels een 360 graden digitaal theater meegenomen worden naar diverse, zeer uiteenlopende omgevingen. Gezeten aan een lange tafel met 37 andere gasten gaan ze op een reis langs onder andere het casino, een onderwaterwereld en de kunstwerken van wereldberoemde Hollandse meesters. En het blijft niet bij de prachtige en verrassende beelden op de muren en tafel: tijdens deze reis worden alle zintuigen geprikkeld. De combinatie van geluid, beeld én smaak maakt dit event tot een bijzondere en unieke ervaring.


Midden Nederland Hallen met 500 zonnepanelen eerste energieneutrale eventcomplex

De Midden Nederland Hallen worden op korte termijn voorzien van 500 zonnepanelen. Het gloednieuwe evenementencomplex, dat op 9 december officieel geopend wordt, is daarmee straks op energiegebied helemaal zelfvoorzienend.'Voor zover wij hebben kunnen nagaan, is de Midden Nederland Hallen straks het eerste energieneutrale evenementencomplex van Nederland', zegt initiatiefnemer Timo Kruft.
Bij de bouw van de Midden Nederland Hallen is sowieso veel aandacht aan duurzaamheid besteed. Zo is het complex voorzien van led-verlichting, warmtepompen en warmte-koudeopslag. 'Met behulp van grondwater houden we het complex in de zomer koel en in de winter warm. De ruimtes zijn bovendien zeer goed geïsoleerd en zelfs bij het ventileren winnen we warmte terug.'


Digital signage netwerk bij Grand Hotel Huis ter Duin

Grand Hotel Huis Ter Duin in Noordwijk aan Zee legt met haar AV-partner Heuvelman Sound & Vision B.V. in 2016 een compleet digital signage netwerk aan. De eerste fase van deze digitalisering is recentelijk afgerond. In de eerste fase werden in de openbare ruimtes van het hotel, verspreid over drie verdiepingen, vijftien professionele flatscreen monitoren geïnstalleerd. Hierop worden de bewegwijzering, programmering, corporate video’s en bedrijfslogo’s van zakelijke gasten getoond. De schermen zijn met behoud van de ‘look and feel’ van de inrichting van Grand Hotel Huis Ter Duin geplaatst. Op den duur zal de tweede fase van de digitalisering uitgerold worden. Dit project omvat het installeren van twintig 10” zaalreserveringschermen met touch-functie. Op deze schermen, welke rechtstreeks gekoppeld zijn aan het reserveringsysteem, is de dagelijkse programmering van de zalen te zien.


Hotel Casa 400 wordt Hotel Casa Amsterdam

Hotel Casa 400 gaat verder onder de naam Hotel Casa Amsterdam. De naamsverandering gaat gepaard met een compleet nieuwe huisstijl. Directeur Hans Vugts: “We hebben een rijke geschiedenis en traditie en daar hoort een sterk merk bij waardoor we ons verhaal beter kunnen delen met al onze stakeholders. De nieuwe visuele identiteit is het kader waarin de verhalen van Casa zichtbaar worden.” Het legendarische verhaal van Casa begint met vier studenten en een missie. Frits Bolkestein, Ruud Klokgieters, Gabbe Scheltema en wijlen Nol van Zuiden richtten eind jaren ’50 Casa op met als doel de woningnood onder studenten op te lossen. Door de kamers gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten, kan Casa tot op de dag van vandaag studenten voorzien van betaalbare huisvesting.


Hilton Amsterdam Airport Schiphol wint European Hotel Design Award

Hilton Amsterdam Airport Schiphol won afgelopen maandag 21 november in Londen de European Hotel Design Award voor beste nieuwbouwhotel van 2016. Het hotel is een ontwerp van het gerenommeerde Nederlandse bureau Mecanoo architecten en is ontwikkeld door en eigendom van Schiphol Real Estate. Met zijn iconische kubusvorm en het ruitvormige gevelpatroon is het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol een imposant herkenningspunt. Het spectaculaire atrium van 42 meter hoog met een glazen plafond is de belangrijkste ontmoetingsruimte van het hotel. “Het hotel beantwoordt op slimme manier aan de wensen van de opdrachtgever om een nieuw landmark te ontwerpen voor de luchthaven,” aldus het juryrapport. “Het is een gedurfd architecturaal statement op deze plek.”


De Pier in Scheveningen biedt Pier suites aan

Pier Suites, zo heten de de suites waar gasten boven strand en zee kunnen slapen op De Pier in Scheveningen. Overnachten boven zee kan vanaf €300,- euro per nacht en de eerste boekingen voor deze ‘rooms with a view’ zijn inmiddels binnen. Burgemeester Van Aartsen opende onlangs de luxe ‘Pier Suites’ op het Toreneiland van het Scheveningse icoon. De vijf in boutique-stijl gebouwde suites met jacuzzi en terras, bieden gasten een adembenemend uitzicht op de Noordzee. Met Pier Suites voegt de Pier in Scheveningen een nieuw element toe aan de veelzijdigheid van de badplaats.


Amicitia Food Village nu ook voor zakelijke bijeenkomsten

Amicitia Food Village, gelegen aan de rand van de historische binnenstad van Amersfoort, is speciaal ingericht voor bedrijven en ondernemers. Voor zakelijke bijeenkomsten, bedrijfsfeesten, vergaderingen en bedrijfspresentaties. Amicitia Food Village is een moderne foodhal met een diversiteit aan eethuizen, voor een lunch, versnapering, borrel, diner, take-away en catering.

Plaats op:
Datum: 24 november 2016
Gerelateerde artikelen  
24-01-2019 Nieuws De Pier in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie
06-01-2016 Nieuws Accommodatienieuws - januari 2016
12-12-2016 Nieuws Midden Nederland Hallen geopend met wervelende show
12-06-2019 Nieuws Accommodatienieuws - juni 2019
13-07-2016 Nieuws Accommodatienieuws - juli 2016
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,62 seconden.