Nieuws  
 

De kostenontwikkeling van corporate travel voor volgend jaar is volgens de American Express Global Business Travel’s 2017 forecast onzeker. Factoren als Brexit, een minder snel groeiende Chinese economie, lage olieprijzen en de verdere opkomst van populistische bewegingen maken voorspellingen moeilijk.

Vast staat wel dat de vraag naar vliegtuigtickets op recordhoogte ligt. Zowel de prijzen voor hotels als wegvervoer blijven mondiaal min of meer hetzelfde, raamt Amex. Tussen de continenten zijn behoorlijke verschillen, zegt Amex.

De Amerika’s
Overcapaciteit en een concurrentieslag tussen legacy carriers en low-cost drukken de prijzen van tickets in de Verenigde Staten en Canada naar beneden, in Brazilië en Argentinië gebeurt hetzelfde, maar daar liggen er mede politieke problemen aan ten grondslag. In Chili en Mexico lijken de ticketprijzen te zullen stijgen als gevolg van betere economische vooruitzichten. De hotelprijzen in de VS gaan met 3,6 procent omhoog, terwijl de tarieven voor hotelkamers in Latijns-Amerika zullen dalen door een lagere vraag.

Europa, Midden-Oosten, Afrika
Amex GBT denkt dat de prijs van vliegtickets in Europa, het Midden-Oosten en Afrika stabiel zullen zijn in 2017 als gevolg van economische onzekerheid, veiligheidsrisico’s, toenemende concurrentie van de Golf-carriers op de long haul en van prijsvechters op de short haul. De prijs van hotelkamers zal in EMEA licht omhoog gaan.

Het uiteindelijke effect van Brexit op de reisbranche is volgens Amex nog onzeker. Voorlopig is het reizen naar Groot-Brittannië goedkoper geworden door het dalende pond sterling. De situatie wordt duidelijker als de onderhandelingen over het werkelijke vertrek van de UK uit de Europese Unie in het tweede kwartaal van 2017 gestalte krijgen, zegt Amex

Na Londen en Barcelona staat Amsterdam op de derde plek van de top 5 bestemingen voor Meetings en andere zakelijke bijeenkomsten.

Asia/Pacific
In deze regio is politieke stabiliteit en een sterke vraag de trend. Wel is er tevens sprake van overcapaciteit in de luchtvaart, waardoor de prijzen van vliegtickets in de meeste landen stabiel blijven. Op binnenlandse routes in China verwacht Amex een stijging van 1,5 procent van de ticketprijzen.

Op de hotelmarkt denkt Amex dat de prijzen van kamers in China en India licht zullen stijgen. Een grotere prijsstijging wordt verwacht in steden waar de vraag naar kamers meer toeneemt dat het aanbod, zoals in Tokio en Sydney.

Bron: Amex

Plaats op:
Datum: 25 november 2016
Gerelateerde artikelen  
26-10-2007 Nieuws American Express: vliegtickets, hotels en autohuur duurder in 2008
03-08-2017 Nieuws Hogere prijzen voor zakenreizen in 2018 door verbeterde wereldeconomie
26-07-2018 Nieuws Prognoses 2019: zakenreizen, hotels en vluchten worden aanmerkelijk duurder
20-07-2016 Nieuws Wereldwijde prijzen voor zakenreizen stijgen marginaal
01-07-2013 Nieuws Vraag naar zakenreizen groeit langzaam
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,61 seconden.