Nieuws  

Op een uitzonderlijk zonnige en warme septemberdag ontving Locatie Amersfoort meer dan 40 organisatoren van congressen en zakelijke evenementen. Deze 3de editie van Beleef Locatie Amersfoort bestond ondermeer uit speeddaten, minibeurs en een ontdekking van Amersfoort vanaf het water, een bijzondere ervaring met zulke gunstig gestemde weergoden.

 

 Ontvangst met buitenlandgevoel

De ontvangst vond plaats rond het middaguur in het prachtig verbouwde Flint theater. De enige echte Amersfoortse singer songwriter, Bas Bons, deelnemer aan het gelijknamige tv-programma, opende met een speciaal door hem geschreven lied over Amersfoort. Dit optreden werd ondersteund met een originele slideshow waarbij Europese landmarks en herkenbare punten uit Amersfoort en de regio werden getoond, bijv. de Obelisk van Parijs naast de Naald van Waterloo in Baarn. Aansluitend zei wethouder Yvonne Kemmerling in haar openingswoord: "Het verhaal van Amersfoort moet tussen de oren blijven hangen, want het beleven van Amersfoort verveelt namelijk nooit".

Speeddaten op een originele wijze

Via twee speeddate rondes kwamen de organisatoren van congressen en zakelijke evenementen vervolgens op een bijzondere manier in contact met de partners van Locatie Amersfoort, meer dan veertig locaties, toeleveranciers en activiteitenaanbieders. Je kreeg gewoon een stoelnummer in de Rabobank Theaterzaal en twee aan twee werden levendige gesprekken gevoerd van precies 5 minuten. Een uitstekende biologische lunch van Theaterkeuken en café 'Trek' werd op een aantrekkelijke wijze geserveerd in de tuin ter afsluiting van het Theaterzaal gedeelte.

MinibeursNa de lunch presenteerden de partners van Locatie Amersfoort zich in de de veelzijdige AFASzaal met een tabletop presentatie of stand. Organisatoren kregen op deze minibeurs een goed beeld van de mogelijkheden voor het organiseren van congressen en zakelijke evenementen in de regio Amersfoort.

Amersfoort vanaf het water

Na een korte wandeling door het centrum van Amersfoort stapte het gezelschap aan boord van een van de fluisterboten van de Waterlijn voor een rondvaart door de historische grachten. Een tocht langs bijzondere gebouwen, eeuwenoude flora en congreslocaties aan het water. Een meerwaarde voor iedere deelnemer aan een congres of zakelijke bijeenkomst in Amersfoort en de regio.

Afsluiting in De Nieuwe stad

De dag werd beeïndigd in 'De Nieuwe stad', een authentieke plek aan de Eemhaven, vlakbij de historische binnenstad. De Nieuwe Stad is een plek die je uitnodigt om op ontdekking te gaan; langs authentieke winkeltjes, exposities en ambachtelijke bedrijven in een industrieële omgeving. In Het Lokaal, een foodhal gevestigd in twee oude loodsen van een voormalige lijm- en zeepfabriek, werd een afsluitende borrel geschonken met hapjes van lokaal geteelde produkten en een optreden van de Luie Honden.
Amersfoort heeft zich weer op een veelzijdige wijze gepresenteerd aan organisatoren van congressen en zakelijke bijeenkomsten. Een middag aangeboden door Locatie Amersfoort en haar partners, waarbij het organisatorische gedeelte in handen was van JvN Congresmanagement.

©Redactie CongresWereld

Plaats op:
Datum: 15 september 2016
Bron: JvN Congres Management
Gerelateerde artikelen  
05-09-2016 Nieuws Amersfoort wil meer internationale congressen
13-12-2010 Nieuws Regio Amersfoort zet in op meer toeristen en congressen
19-07-2017 Nieuws Recordbereik voor campagnes Citymarketing Amersfoort
09-09-2013 Nieuws Samenwerking zorgt voor succes op zakelijke markt, ook in Amersfoort
24-09-2013 Nieuws MICE ondernemers regio Amersfoort gezamenlijk naar Management Support Live!
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,7 seconden.