Nieuws  
 

De prijzen voor vliegtickets, hotelovernachtingen, autohuur en meetings & events zullen in het komende jaar wereldwijd vrijwel stabiel blijven of slechts marginaal stijgen.

In 2017 zijn er zes belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op de prijzen in de reisbranche en de wereldeconomie in zijn geheel. Het gaat om de prestaties van opkomende markten, de financiële marktturbulentie, geopolitieke risico's, onzekerheid rondom Brexit, de fluctuerende Amerikaanse rente en de olieprijzen.

Dit blijkt uit de resultaten van de 2017 Global Travel Price Outlook. Een jaarlijks onderzoek -gezamenlijk uitgevoerd door de GBTA Foundation en zakenreisorganisatie Carlson Wagonlit Travel- dat de verwachte wereldwijde, regionale en landelijke prijzen binnen de zakelijke reisbranche in kaart brengt.

Kurt Ekert, President & Chief Executive Officer CWT: "We zien een relatief lage en voorzichtige economische groei. Het is belangrijk dat reizigers en travel managers hun reispatronen en reisuitgaven goed begrijpen en alert zijn op de impact van economische onzekerheid. Een goede planning stelt hen in staat om tijdig te anticiperen en daardoor nadelige financiële risico's uit te bannen."

Onderstaand een beknopt overzicht van de belangrijkste resultaten op de verschillende onderdelen.

  • Luchtvaart: De prognose is dat luchtvaartmaatschappijen hun prijzen iets laten stijgen (2,5%) volgend jaar. De daadwerkelijke vluchttarieven zullen echter in sommige markten mogelijk zelfs onder het niveau van 2015 uitkomen, door de lage brandstofprijzen. Verder wordt de impact van bijkomende kosten steeds groter; deze is gegroeid tot 7,8% van de wereldwijde luchtvaartomzet in 2015. Een trend die zich zal voortzetten.
  • Hotelovernachtingen: Mega hotelfusies zijn aan de orde van de dag. Pas in 2018 wordt de impact hiervan op de hoteltarieven verwacht. Ondanks de sharing economy mogelijkheden geven zakelijke reizigers de voorkeur aan traditionele hotels, vanwege hun uitgebreide dienstenpakket. In Europa zien we een gevarieerd prijsniveau. Een daling voor Oost-Europa (2,4%) en Midden-Oosten en Afrika (0,5) versus een lichte verhoging in West-Europa (1,8%).
  • Autohuur: Het competitieve klimaat is bepalend in de autohuurbranche. Dit heeft zowel wereldwijd als regionaal stagnerende tarieven tot gevolg.
  • Meetings & Events: Ondanks regionale verschillen zal de gemiddelde groepsgrootte marginaal toenemen (3-6%). De dagkosten per deelnemer stijgen wereldwijd licht.

Plaats op:
Datum: 20 juli 2016
Gerelateerde artikelen  
26-09-2018 Nieuws Tot 10% groei verwacht in meetings & events branche in 2019
11-10-2013 Nieuws Lichte stijging zakelijke reiskosten verwacht voor 2014
03-08-2017 Nieuws Hogere prijzen voor zakenreizen in 2018 door verbeterde wereldeconomie
26-07-2018 Nieuws Prognoses 2019: zakenreizen, hotels en vluchten worden aanmerkelijk duurder
25-11-2016 Nieuws AMEX: onzekerheid over kosten zakenreis in 2017
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,5 seconden.