Nieuws  
 

Hulskamp werkt samen met Artishock voor Augmented Reality projecten - Motie aangenomen voor meldplicht Airbnb-verhuur


Hulskamp werkt samen met Artishock voor Augmented Reality projecten

Met nieuwe technologieën zoals Augmented Reality (AR) creëer je totaal nieuwe, vaak verbazingwekkende, ervaringen. Met AR voeg je digitale informatie toe aan de werkelijke omgeving. Een digitale 3D wereld wordt met de echte wereld vermengd op je smartphone of tablet en zelfs smart glasses. Voor het realiseren van Augmented Reality projecten werkt Hulskamp samen met gespecialiseerde partner Artishock. ArtiShock is een full-servicebureau dat storytelling, merkervaring en functionele oplossingen tot nieuwe hoogte tilt door middel van -onder andere- Augmented Reality en Virtual Reality ervaringen. De mix van Augmented Reality met andere interactieve media biedt ongekende mogelijkheden als het gaat over innovatie in beleving of het functioneel toepassen ervan.


Motie aangenomen voor meldplicht Airbnb-verhuur

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een voorstel om het voor gemeenten mogelijk te maken een meldplicht in te stellen voor vakantieverhuur van woningen. Verhuurders, die hun woning willen verhuren via online platforms als Airbnb moeten dit dan opgeven bij het meldpunt. Hiermee krijgen gemeenten meer zicht op verhuur en kunnen gerichter tegen overlast optreden.
KHN gaat gemeenten vragen om invulling te geven aan de meldplicht. ‘De gemeenten moeten de nu gecreëerde mogelijkheden ook daadwerkelijk benutten. Lokale afdelingen van KHN zullen hier zeker op aandringen.’ De brancheorganistie vindt dat alle (online) commerciële aanbieders van overnachten, eten en drinken geregistreerd moeten zijn. Dan pas is er sprake van een eerlijk speelveld en optimale veiligheid voor de gast.
Airbnb stelt dat de verhuur in Amsterdam zorgt voor de groei van de industrie als geheel. ‘We werken samen met beleidsmakers om voor een oplossing te zorgen.’ Eerder werd door Airbnb aangegeven dat het meer informatie zou gaan delen met de gemeente Amsterdam.

Plaats op:
Datum: 13 juli 2016
Gerelateerde artikelen  
16-05-2017 Nieuws Nieuwsflitsen - mei 2017
25-10-2017 Nieuws Nieuwsflitsen - oktober 2017 (2)
01-06-2017 Nieuws Nieuwsflitsen - juni 2017
31-10-2018 Nieuws Nieuwsflitsen november 2018
11-01-2018 Nieuws Congress by design en Kuiters Idee en Organisatie vormen strategische samenwerking …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,57 seconden.