Nieuws  
 

Generatie Y, geboren tussen 1980 en 2000, gaat een flinke stempel drukken op de toekomstige netwerken. Vergeleken met babyboomers stellen 'millennials' namelijk hogere eisen aan de capaciteit en flexibiliteit van het netwerk.

Tot deze conclusie komt CommScope na een onderzoek naar de levensstijl en het uitgavenpatroon van millennials. CommScope drukt netwerkoperators dan ook op het hart om rekening te houden met deze maatschappelijke veranderingen.

Dominant op de arbeidsmarkt
Millennials vormen in 2025 drie kwart van de wereldwijde beroepsbevolking. Door deze oververtegenwoordiging hebben de voorkeuren en uitgavenpatronen van deze belangrijke groep een directe impact op content- en telecomserviceproviders. Zo was tijdens het onderzoek 77 procent van de respondenten het 'eens' of 'zeer eens' met de stelling dat het altijd en overal mogelijk moet zijn om video te streamen. Die dienstverlening mag best iets kosten. De helft van de respondenten heeft vijf procent van het jaarsalaris over voor supersnel internet.

Andere belangrijke bevindingen uit het rapport
• Meer dan 85 procent van de millennials heeft de beschikking over een smartphone.
• Millennials zijn verknocht aan internet. Ze zijn zelfs bereid om zaken als sanitair, verwarming, airconditioning, persoonlijk vervoer en kabeltelevisie op te geven voor de connectiviteit en elektriciteit die nodig is om de mobiele telefoon, laptop of tablet op te laden.
• Twee derde van de millennials is het 'eens' of 'zeer eens' met de stelling dat social media de belangrijkste vorm van sociale communicatie is. Bij de babyboomers is dit een derde.
• Drie kwart van de millennials wil graag zelf de internetsnelheid aan kunnen passen aan de activiteiten - en is ook bereid daarvoor te betalen.

Deze bevindingen wijzen op een aantal trends en eisen waar netwerkserviceproviders rekening mee moeten houden:
• Providers van draadloze netwerken moeten blijven investeren in het bouwen en uitbreiden van hun netwerken. Voor de realisatie van inpandige draadloze netwerken doen bedrijven, retailers, hotels, congrescentra en andere organisaties er goed aan om de samenwerking te zoeken met de providers.
• Draadloze netwerken moeten een steeds hogere snelheid, meer capaciteit en een lagere latency bieden. Cloudgebaseerde Radio Access Networks (Cloud RAN's), virtualisatie en 5G-technologieën kunnen hierbij helpen.
• Glasvezel wordt steeds verder richting de randen van het netwerk uitgerold, om daar te voorzien in hogere bandbreedtes en lagere latency.
• Software-Defined Networking (SDN) en Network Function Virtualization (NFV) verbeteren de netwerkefficiëntie en -capaciteit daar waar nodig en maken het eenvoudiger om netwerken aan te passen.

Connectiviteit anders invullen
"Millennials zijn over een paar jaar goed voor het leeuwendeel van de aankopen. Omdat ze veel belang hechten aan mobiele apparaten en een snelle toegang tot internet, nemen de eisen die worden gesteld aan connectiviteit alleen maar toe. Om aan de verwachtingen te voldoen, moet die connectiviteit wel anders worden ingevuld dan bij vorige generaties," zegt Morgan Kurk, chief technology officer bij CommScope.

Plaats op:
Datum: 16 juni 2016
Gerelateerde artikelen  
02-08-2018 Nieuws Millennials twee keer vaker gestresst dan ouders
29-11-2017 Nieuws Millennials reizen bij voorkeur niet alleen en zijn het meest bezorgd over …
22-05-2018 Nieuws Millennials eisen meer van de bedrijven waarvoor ze werken
04-08-2016 Nieuws Acht manieren om millennials te motiveren
11-06-2019 Nieuws Tips om millennials te bereiken
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,6 seconden.