Nieuws  
 

Prof. dr. Rudy Nuijts (Maastricht UMV Oogheelkunde) heeft afgelopen zaterdag (19 maart) de Brightlands Convention Award 2015 in ontvangst genomen van burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Hij mag zich de beste ambassadeur van Maastricht Congresstad noemen.De Brightlands Convention Award is bestemd voor degene die het afgelopen jaar de meest waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de regio Maastricht als congresbestemming. Elk symposium, elk congres, elke medische bijeenkomst zet Maastricht steviger op de internationale congreskaart. Elk congres brengt een stroom aan bezoekers met zich mee: hotels, restaurants, vervoersbedrijven en andere toeleveranciers plukken daar de vruchten van. Brightlands sponsort de award en onderstreept daarmee het belang van congressen voor de organisaties en ondernemers op de Campussen.

Vier genomineerden, één winnaar
Tijdens de jaarlijkse TEFAF bijeenkomst van de congresambassadeursclub Amici ad Mosam op 19 maart jl. werden de vier genomineerden in het zonnetje gezet. Door hun baanbrekend werk om wetenschappelijke congressen en symposia voor de stad te behouden of naar Maastricht te halen, hebben zij zich immers een waarlijk en waardig ambassadeur getoond van congresstad Maastricht.

Winnaar van de Brightlands Convention Award 2015
Prof. dr. Rudy Nuijts - ESCRS Winter Meeting 2017 is de winnaar van deze award. De ESCRS Wintermeeting 2017 is een meerdaags congres dat zo’n 1500 internationale oogchirurgen naar Maastricht zal trekken. Op de conferentie passeren de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van staar- en refractiechirurgie de revue.

Uit het juryrapport*: ’Bijna 2,5 jaar lobbywerk binnen de ESCRS Board, heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat Maastricht - na steden als Athene, Rome, Istanbul, Barcelona en Praag - in februari 2017 de prestigieuze 21st ESCRS Winter Meeting (European Society of Cataract and Refractive Surgeons) mag verwelkomen! Deze grote, high end meeting, staat zeer hoog aangeschreven in de professionele society van Europa. Bovendien organiseert de ESCRS verschillende andere congressen waar we, bij een succesvolle winter meeting, ook kans op kunnen maken. Tot slot zien wij in prof. dr. Nuijts een waarlijk ambassadeur van Brightlands, gezien zijn werkplek in Maastricht UMC+/Maastricht Health Campus en de samenwerking op het gebied van materials, gerelateerd aan oogheelkunde, die hij heeft met de Chemelot Campus.’

*Het bestuur van het Maastricht Convention Bureau selecteerde uit de genomineerden de winnaar. Het bestuur bestaat uit: Frans Willem Cox, directeur Hotel Van der Valk Maastricht, Lars Flinkerbusch, directeur VVV Maastricht Marketing, Susanne Pauwels, managing director van Pauwels Congress Organisers en Rob van de Wiel, directeur MECC Maastricht. Bestuursvoorzitter is Jan Kees Dunning, CEO Brightlands Maastricht Health Campus.

Plaats op:
Datum: 21 maart 2016
Gerelateerde artikelen  
15-03-2016 Nieuws Genomineerden Brightlands Convention Award 2015 bekend
15-03-2017 Nieuws Genomineerden Brightlands Convention Award 2016 bekend
20-03-2017 Nieuws Beste ambassadeurs van Congresstad Maastricht bekend
19-03-2018 Nieuws Prof. dr. Judith Sluiter ontvangt Brightlands Convention Award 2017
25-03-2019 Nieuws Prof. dr. Ron M.A. Heeren, beste ambassadeur Maastricht Congresstad
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,66 seconden.