Nieuws  

Het World Forum heeft een Gouden Giraffe gewonnen in de categorie congres voor de Nuclear Security Summit (NSS) dat in maart 2014 in Den Haag werd gehouden. De onderscheidingen werden afgelopen vrijdag 12 februari, in aanwezigheid van ruim 450 eventprofessionals en opdrachtgevers, uitgereikt in de Fokker Terminal in Den Haag.

Jurylid Nico Meyer geeft een toelichting op de toekenning: ‘Eigenlijk was NSS maar een congres voor enkele tientallen personen, maar de impact en het effect zowel direct uit de inhoud van het congres als de spinoff voor Nederland én de Nederlandse congres- en eventmarkt was zo groot, dat dit onze winnaar is’.
Aan deze kerntop deden tientallen wereldleiders mee, waaronder de presidenten Xi Jinping (China), François Hollande (Frankrijk) en Barack Obama (Amerika). Ook voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie en secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties kwamen naar Den Haag.

Michiel Middendorf, general manager World Forum, nam het beeld in ontvangst en reageerde zeer enthousiast na afloop: "Wij hebben onze opdrachtgever, Het Ministerie van Buitenlandse Zaken ingeschreven met deze case (NSS). We zijn super trots dat zij met dit groots evenement de Gouden Giraffe hebben gewonnen. Ik vond het belangrijk dat vanuit de branche een dergelijke opdrachtgever met zo'n bijzondere impactvolle happening de erkenning kreeg die hen toekomt. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft hun nek uitgestoken om de grootste Staatshoofden bijeenkomst allertijden in Nederland ooit te organiseren. En wanneer zij dat perfect doen dan is dat met recht een erkenning waard".

Gouden Giraffe Evenement van het Jaar Award

Voor het eerst in de historie van de Gouden Giraffe Event Awards werd er ook een alles overkoepelende award uitgereikt voor het Evenement van het Jaar. Die eer ging naar de opening van het entreegebouw van het Van Gogh Museum in coproductie met Xsaga. Dat evenement won ook al de award in de categorie Brand Events. Dit slimme, creatieve en bovenal effectieve concept verkreeg, na een pitchronde met alle winnaars, de meeste stemmen van de eventprofessionals en opdrachtgevers in de zaal.

De uitslag van de Gouden Giraffe Evenement van het Jaar Award:

1. Opening entreegebouw Van Gogh Museum
2. Sol’s Independence Day
3. Nuclear Security Summit

Oeuvreprijs

Pieter Bas Boertje werd door de aanwezige eventprofessionals en opdrachtgevers én de ruim 2000 online stemmer op EventBranche.nl beloond met een oeuvreprijs. De zichtbaar ontroerde Boertje benadrukte nog maar eens wat een prachtig, mooi en effectief vak de eventbranche is.

De uitslag van de Gouden Giraffe oeuvreprijs:

1. Pieter Bas Boertje (D&B Eventmarketing)
2. Patrick Roubroeks (Xsaga)
3. Hans Bakker (RAI)
4. Marc Liethof (event 16)

De bovenstaande 4 kartrekkers werden gekozen uit een lange lijst genomineerden die werd aangedragen door de voorzitters en directeuren van de diverse brancheverenigingen.

De andere categorie winnaars waren:

categorie interne events: Sol, het zomerse biertje binnen de Heineken-familie
categorie relatie events: Twitter #Birdseye
categorie Beurzen: Exact Live 2015

Eervolle vermelding
Naast de categoriewinnaars was er ook nog een eervolle vermelding voor Sail Amsterdam 2015."Sail is een evenement met een dusdanig groot effect op de complete eventbranche; het is zo’n groot visitekaartje voor de hele Nederlandse eventbranche, dat wij dit evenement niet zonder de verdiende eer kunnen laten eindigen", aldus de jury.

Foto: Clickshots.nl

©Redactie CongresWereld

Plaats op:
Datum: 17 februari 2016
Bron: World Forum The Hague
Gerelateerde artikelen  
26-01-2016 Nieuws Publieksprijs Gouden Giraffe ondermeer voor Nuclear Security Summit, World …
08-12-2015 Nieuws Gouden Giraffe: 16 evenementen strijden om de titel Beste event van Nederland …
16-12-2015 Nieuws Gouden Giraffe: World Forum wint een van de 5 publieksprijzen
07-10-2016 Nieuws Gouden Giraffe: Wie organiseerde het meest impactvolle event in 2016?
04-04-2019 Nieuws De winnaars van de Gouden Giraffe Event Awards 2019
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,64 seconden.