Nieuws  

Als een van de eerste locaties in Nederland maakt de Amsterdam ArenA nu gebruik van de nieuwste technologie waardoor de ruimtes in het stadion met een speciale virtual reality bril kunnen worden bekeken. In de afgelopen maanden zijn van een geselecteerd aantal ruimtes 360 graden beelden gemaakt. Met deze technologie krijgt men een goed beeld van de verschillende sfeervolle zalen in het Amsterdam ArenA Congrescentrum. Ook de diverse restaurants zijn in kaart gebracht. Door deze virtual reality bril waan je je langs de zijlijnen en de dug-outs van het voetbalveld. Ook van de skybox en het innovation center zijn 360 graden beelden gemaakt.

Virtuele werkelijkheid

Een VR-bril is een klein beeldscherm, waardoor je een virtuele werkelijkheid kan ervaren. Er wordt een driedimensionale computergestuurde omgeving getoond. Om het zo realistisch mogelijk te maken, wordt het beeld geprojecteerd alsof het zich enkele meters verderop afspeelt. Via head-tracking kun je rondkijken door je hoofd te bewegen. Het wordt veelal in games gebruikt, maar de Amsterdam ArenA ziet in deze technologie een interessante mogelijkheid om nieuwe klanten aan zich te binden.

Bedrijven kunnen via de VR Bril bepalen welke ruimtes voor hen geschikt zijn. Met een zogenaamde cardboardbril krijgt men via de website een virtuele rondleiding door de zalen, het veld, de skybox, de restaurants en het innovation centrum van de Amsterdam ArenA.

Plaats op:
Datum: 3 februari 2016
Bron: Amsterdam ArenA Congrescentrum
Gerelateerde artikelen  
01-11-2016 Nieuws Hilton Amsterdam Airport Schiphol op afstand beleven met Virtual Reality bril …
06-10-2017 Nieuws Sanoma en RAI Amsterdam meten wat beursbezoekers ‘triggert’
08-03-2017 Nieuws Accommodatienieuws - maart 2017
09-06-2016 Nieuws Amsterdam ArenA wordt fieldlab voor innovaties rond intensievere beleving van …
13-01-2017 Nieuws Toptrends 2017: kunstmatige intelligentie en virtual reality
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,62 seconden.