Nieuws  
 

Schiphol bestaat in 2016 precies een eeuw en dat wordt gevierd met een tijdelijke ‘dependance’ op de Vakantiebeurs in Utrecht, waar bezoekers een heuse luchthavenbeleving wordt aangeboden. Dat begint al bij binnenkomst, want Ingang Oost van de Jaarbeurs lijkt in januari wel een landingsbaan, compleet met baanverlichting die normaal gesproken langs de startbaan alleen piloten de weg wijst.

Schiphol pakt stevig uit op de Vakantiebeurs waar bezoekers zich wanen op de internationale luchthaven. Om dat voor elkaar te krijgen, zal ook de typische bewegwijzering van Schiphol worden aangebracht. Ook aanwezig in de Jaarbeurs is de karakteristieke gele Schiphol Authority Auto die passagiers normaal alleen vanuit het raam van het vliegtuig over de baan zien rijden. Verder heeft Schiphol nog tal van andere verrassingen in petto, maar die blijven vanzelfsprekend tot de Vakantiebeurs geheim.

Innovatieve mainport
Wel staat de luchthaven op de Vakantiebeurs stil bij het 100-jarig bestaan dat Schiphol zelf in september 2016 viert met een tentoonstelling in het Amsterdam Museum. “Bezoekers van het event krijgen uiteraard een voorproefje’’, vertelt Hanne Buis, director Aviation Marketing van Schiphol. “We richten in de Jaarbeurs een mini- expositie in zodat mensen in vogelvlucht de ontwikkeling van de luchthaven kunnen bekijken in de tijd. Die ontwikkeling is ronduit indrukwekkend; van het drassige stukje grond met een paar houten loodsjes tot de innovatieve mainport die ruim 55 miljoen passagiers ontvangt. Bezoekers die op de Vakantiebeurs bij Schiphol langskomen, trakteren we trouwens op historische ansichtkaarten en op vrijkaarten voor de interactieve tentoonstelling ‘100 jaar Schiphol’ in het Amsterdam Museum’’, belooft Buis.

Beleving
Buis overdrijft niet als ze de luchthaven innovatief noemt, want Schiphol onderscheidt zich al jaren wereldwijd van andere luchthavens die altijd met een schuin oog kijken naar de nieuwtjes waar Amsterdam Airport Schiphol mee op de proppen komt. Die vernieuwing zit hem vooral in beleving op Schiphol, of het nu gaat om het in sfeervolle ambiance genieten van de spanning van het spel in het Holland Casino of om een wellness & beauty behandeling in de XpresSpa waar overstappende passagiers heerlijk kunnen ontspannen. Of wat te denken van het groene Airport Park, waar passagiers letterlijk de vogeltjes horen fluiten en kinderen zich kunnen vermaken in het interactieve Science Center NEMO Schiphol; misschien wel één van de beste bewaarde geheimen van de luchthaven. Stuk voor stuk innovaties die Schiphol niet alleen wereldfaam hebben bezorgd maar ook veel business: de nationale luchthaven adviseert en participeert namelijk als bedrijf zakelijk in verschillende vliegvelden over de hele wereld.

Altijd prijs
Het is absoluut de moeite waard om op de Vakantiebeurs bij de Schiphol stand in Hal 3 langs te gaan, want het is altijd prijs. Los van de gratis kaarten voor de eerdergenoemde tentoonstelling krijgt elke bezoeker die meespeelt met de Schiphol Smart Parking Game ook een kortingsvoucher van 5 euro voor Schiphol Smart Parking. Ook zijn er bijvoorbeeld tickets naar Curacao en Barcelona te winnen, 100 prijzen voor acht dagen Schiphol Smart Parking ter waarde van 49,50 euro en 100 See Buy Fly winkelvouchers ter waarde van 25 euro.

Vakantiebeurs 2016
De 46ste editie van de Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari 2016 in de Jaarbeurs Utrecht.

Plaats op:
Datum: 8 januari 2016
Gerelateerde artikelen  
22-06-2007 Nieuws Schiphol wint prijs Beste Europese Luchthaven
07-01-2009 Nieuws Reistip: De komende maanden extra voordelig parkeren op Schiphol met Smart …
07-07-2009 Nieuws Bespaar deze zomer op parkeerkosten Schiphol met verbeterde Smart Parking
12-05-2016 Nieuws Virtuele reis langs 100 jaar Schiphol
19-02-2009 Nieuws Schiphol.nl als beste luchthavensite gekozen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,71 seconden.