Nieuws  
 

Na Lekker, Gault&Millau en de Bib Gourmands, heeft vandaag Michelin, in het DeLaMAR-theater in Amsterdam, de Nederlandse editie van de bekende Michelingids gepresenteerd. Tussen 10.00 tot 14.00 uur is een groot deel van de culinaire top van Nederland bijeen geweest in Amsterdam en niet zoals voorgaande jaren in Maastricht.

Geen derde sterrenrestaurant in Nederland

Er bestond een stille hoop dat dit jaar eindelijk een derde sterrenrestaurant in Nederland er bij zou komen, maar helaas geen derde sterrenrestauant; de bestaande drie sterren blijven behouden voor De Librije in Zwolle van Jonnie Boer en voor De Leest in Vaassen van Jacob Jan Boerma.

Nieuwe één sterren restaurants in Nederland:

Beetsterzwaag: De Heeren van Harinxma
Eindhoven: Zarzo
Holten: De Swarte Ruijter
Ermelo: Het Roode Koper
Schipluiden: Aan De Zweth
Winterswijk: Strandlodge
Rotterdam: Joelia

Maar 1 nieuwe twee sterren restaurants in Nederland

Er is dit jaar maar 1 restaurant bijgekomen met een tweede ster en dat is  De Groene Lantaarn in Zuidwolde

Goede nieuws

Goed nieuws is dat geen enkel sterrenrestaurant een ster is kwijtgeraakt en Nederland nu een recordaantal van 107 sterrenrestaurants heeft. Bijzonder nieuws is dat restaurant De Kromme Dissel in Heelsum nu maar liefst 45 jaar onafgebroken een Michelinster heeft. De chef-kok Tonny Berentsen werd daarvoor speciaal op het podium gehaald om gefeliciteerd te worden.

Wanneer krijg je sterren?

De Michelinsterren in Nederland worden sinds 1957 uitgereikt, maar pas sinds 2007 is bekend wat de vijf criteria zijn waar de inspecteurs van Michelin restaurants op toetsen: de kwaliteit van de producten, de beheersing van kooktechnieken en van smaken, de persoonlijkheid van de chef die in zijn gerechten doorklinkt, de prijs/kwaliteitverhouding en de constantheid van prestaties door de tijd heen en over de hele kaart. Als ze daar uitzonderlijk goed uitkomen, volgen er sterren.
Eén ster

Een uitstekende keuken in zijn categorie. De ster wijst op een goed rustpunt op uw route. Maar vergelijk de ster van een luxueus bedrijf met hoge prijzen niet met die van een klein restaurant dat ook een verzorgde keuken tegen redelijke prijzen biedt.

Twee sterren

Een verfijnde keuken die een omweg waard is. Bijzondere specialiteiten en wijnen. Verwacht geen lage prijzen.

Drie sterren

Een uitzonderlijke keuken die een reis waard is. Het eten is altijd erg lekker en soms buitengewoon, er worden beroemde wijnen geserveerd, de bediening is onberispelijk, het interieur is stijlvol en de prijzen zijn overeenkomstig. (Bron: nrc.next)

©Redactie CongresWereld

Plaats op:
Datum: 7 december 2015
Gerelateerde artikelen  
26-11-2012 Nieuws Geen 3de Michelin driesterrenrestaurant
11-12-2017 Nieuws Michelinsterren 2018: Derde ster voor Inter Scaldes
17-12-2018 Nieuws Michelin sterren 2019 zijn bekend
12-12-2016 Nieuws Geen derde driesterrenrestaurant in Nederland
17-11-2010 Nieuws Lekker, Gault Millau, Michelin, Grootspraak, alle lijstjes op een rijtje
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,6 seconden.