Nieuws  
 

Theaters en concertzalen hebben de mogelijkheid om lege zalen in te zetten voor commerciële verhuur, met alle unieke technische voorzieningen van dien. Zo kunnen zij extra inkomsten genereren om hun culturele functie nog beter uit te oefenen. Om nu de positie van theaters beter te profileren op de congres en vergadermarkt vond onlangs de oprichtingsbijeenkomst plaats van Theater Locaties Nederland (TLN) in de Theaterzaal van het Amersfoortse Flint theater, evenementen en congressen. Ruim veertig theaters waren bij deze oprichtingsbijeenkomst aanwezig.

Foto: Jordi Wallenburg

Doel van Theater Locaties Nederland

Theater Locaties Nederland heeft zich ten doel gesteld om theaters te profileren als locatie voor zakelijke bijeenkomsten, seminars en congressen. Dit wordt gedaan met respect en behoud van de culture theateractiviteiten. De boodschap aan de opdrachtgever: door het organiseren van events in theaters geef je niet alleen een bijzondere dimensie aan je event, maar investeer je tevens in het behoud van podiumkunsten in Nederland.

Theater Locaties Nederland is een idee van Flint theater, evenementen en congressen en het Genootschap voor Eventmanagers. Dit idee is geïnspireerd door het succesvolle Platform Museum Locaties, opgericht om de positie van musea op de evenementenmarkt te versterken.

Volgens Harold Warmelink van Flint theater, samen met Leon Kruitwagen initiatiefnemer van het nieuwe platform, hebben theaters veel te bieden. “Ik heb hiervoor in de hotellerie gewerkt en was echt verrast door wat ik hier aantrof, door de mogelijkheden. Alle opdrachtgevers hoor je over de behoefte aan goede apparatuur. Theaters zijn standaard voorzien van de meest geavanceerde techniek, de Rolls-Royces van licht en geluid. Hier in de Flint hebben we altijd zeven technici rondlopen. Hoeveel locaties kunnen dat zeggen? En theaters zijn creatief, dus we kunnen bij uitstek meedenken over evenementen. Maar we zijn nog te bescheiden.”

Essentiële bijdrage

Veel theaters hebben dan ook nog wel plek voor events, zo bleek tijdens de oprichtingsbijeenkomst uit een aantal vragen waarop de aanwezigen via de stemsoftware van Sendsteps antwoord kon geven. De helft van de zaal gaf aan over genoeg capaciteit te beschikken om de zakelijke verhuur te verdubbelen. Daarmee denkt 85 procent een essentiële bijdrage te kunnen leveren aan de exploitatie van de locatie.

Belang van verhuur

Dat zakelijke verhuur noodzakelijk is, zien steeds meer theaters in. En ook de medewerkers zijn daar beter van op de hoogte: 56 procent van de theaters geeft aan dat alle medewerkers het belang van verhuur inzien.Plaats op:
Datum: 26 november 2015
Gerelateerde artikelen  
06-10-2017 Nieuws Flint tweede in verkiezing voor gastvrijheid
18-01-2011 Nieuws Luxor Theaters Rotterdam Theater Van Het Jaar 2010
05-10-2016 Nieuws ANWB: Goudse Schouwburg ´Meest gastvrije theater van NL´
19-09-2017 Nieuws Flint in de race voor ‘Beste Congrestheater van het jaar’
17-04-2019 Nieuws On the Move - april 2019 (2)
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,68 seconden.