Nieuws  
 

Elke twee weken bundelen wij het nieuws over accommodaties overzichtelijk voor u in één artikel. Nieuws, verbouwingen, uitbreidingen, innovaties en andere belangrijke ontwikkelingen over en bij accommodaties vindt u hier:


Van der Valk wil groei in hotels
Het Van der Valk-concern, dat met een jaaromzet van ruim 485 mln. vóór McDonald's en Golden Tulip de horeca top-100 in ons land aanvoert, gaat de komende jaren sterk uitbreiden in de hotelsector. Het familiebedrijf wil vier- en vijsterrenhotels neerzetten nabij drukke verkeersknooppunten. Dat meldt het AD.   
De bekendste horecafamilie van Nederland heeft definitieve plannen voor de bouw van nieuwe hotels in Rotterdam, Dordrecht, Almere, Middelburg, Harderwijk, Sneek, Leeuwarden en Beneden Weert. 

Voorbeeld
De hotels worden opgezet naar voorbeeld van de onlangs geopende nieuwe hotelvestigingen in Nootdorp en Ridderkerk (foto). Van der Valk is bovendien van plan de vestigingen in Goes en Cuijk uit te breiden.

Buitenland
Plannen zijn er ook voor nieuwe activiteiten in het buitenland. Zo komt er in Düsseldof een nieuw hotel en wordt er gewerkt aan de voorbereiding voor de bouw van een nieuw luxe resort op Curacao.

Zakenmarkt en toerisme
Met zijn nieuwbouwplannen richt het concern zich voor 'doordeweeks' vooral op de zakelijke markt, die er nu al op jaarbasis ruim een kwart van de vergaderruimte boekt. Daarnaast is de toeristische markt van groot belang, waarvoor bij Van der Valk hotels tal van speciale arrangementen kunnen worden geboekt.
Bron: Tourpress


Regardz wil positie versterken in Utrecht
Regardz Hospitality Group gaat zijn vleugels uitslaan in Utrecht. De expolitant van diverse hotels en meeting centers in Nederland wil naast het huidige vergadercentrum in La Vie in de domstad ook een hotel en een evenementencentrum in de stad vestigen.
 
Harold Warmelink, de 45-jarige directeur van het Golden Tulip Berghotel in Amersfoort, is per 10 maart aangesteld als directeur van Regardz in Utrecht. Hij moet de plannen van de onderneming de komende drie jaar vorm gaan geven, meldt het Algemeen Dagblad. 

Warmelink werd uitgeroepen tot Meest Markante Ondernemer van Midden nederland 2006/2007. ‘Hij moet ons netwerk in Utrecht opbouwen, dat is hem wel toevertrouwd’, aldus algemeen directeur Roland Rozenbroek van Regardz Hospitality Group.

Naast een hotel voor de zakelijke markt wil Regardz graag een eventcentre openen in Utrecht, vergelijkbaar met Hart van Holland zoals het in Nijkerk al exploiteert. Waar deze gevestigd gaan worden is nog niet bekend. ‘Utrecht is voor ons nog een blanco stip op de kaart’, aldus Rozenbroek. ‘Harold Warmelink moet de kansen en mogelijkheden gaan inventariseren.’
Bron: Misset Horeca


Ook nieuw hotel op Wester IJDock in Amsterdam
Het nieuwe schiereiland in het IJ in Amsterdam krijgt ondermeer een hotel. Het hotel komt op het zogeheten Wester IJDock in een van de vijf gebouwen.

Naast een hotel krijgt het schiereiland het nieuwe paleis van justitie, kantoren en 59 appartementen. Dat heeft de firma Fortis Vastgoed Ontwikkeling gemeld. Deze partij gaat het project samen met de gemeente Amsterdam en de Rijksgebouwendienst ontwikkelen.

Het eiland meet zestig bij 180 meter. De gebouwen komen te staan op een onder water gelegen parkeergarage. In de parkeergarage is plek voor ongeveer 350 auto’s. De bouw van het schiereiland moet in 2012 klaar zijn.
Bron: Misset Horeca


Zalen American Hotel in Art Deco stijl teruggebracht
Het befaamde Amsterdam American hotel aan het Amsterdamse Leidseplein heeft een drietal vergaderzalen gerenoveerd en in Art Deco stijl teruggebracht. De vernieuwde zalen van het Amsterdam American hotel, dat een onderdeel is van de Eden Hotel Group, passen perfect bij de architectuur van het historische gebouw met zijn zwevende bogen en elegante klokkentoren. Sinds 1972 staat het gebouw op de lijst van historische monumenten. 

Het Amsterdam American Hotel heeft in totaal 4 multifunctionele zalen. De zalen zijn vernoemd naar W. Kromhout (de architect van het huidige ruim 100 jaar oude hotel), Ed Cuypers (de ontwerper van het eerste hotel dat van 1882 tot 1900 aan het Leidseplein stond) en de C. Steinigeweg (de initiatiefnemer tot de bouw van het eerste hotel). Twee jaar geleden werden het Café Americain, dat altijd een populaire ontmoetingsplaats voor kunstenaars is geweest, gerenoveerd en is de Amsterdam zaal aan de zalen toegevoegd, de zaal is gekoppeld aan het Café Americain.

Tiffany-lampen
In nauw overleg met het management van het Amsterdam American hotel heeft het architectenbureau Dubbel M de vergaderzalen in een unieke stijl gebracht. Zo zijn verschillende Art Deco details, zoals de bijzondere Tiffany-lampen, terug te vinden in de gerenoveerde zalen om de balans in de interieurarchitectuur van het hotel terug te brengen. Grote zwart-wit foto’s van het hotel in oude tijden versieren de wanden van de zalen. Elke vergaderzaal is onder andere voorzien van een vaste beamer en een digitaal ‘Bose’ audiosysteem. De ruime, lichte, serene vergaderzalen, waarvan één zaal met uitzicht op de Singelgracht, zijn ideaal voor een vergadering, bruiloft, feest of ander evenement.

Modeshow in Art Deco stijl
De W. Kromhout zaal, de Ed Cuypers zaal en de C. Steinigeweg zaal hebben een capaciteit van respectievelijk 90, 30 en 70 personen. Deze drie gerenoveerde zalen kunnen aaneengeschakeld worden tot één grote zaal voor een receptie of diner.
Café Americain, waar dagelijks het ontbijt, de lunch en het diner worden geserveerd, is exclusief te huren voor bijvoorbeeld een bruiloft, (gala)diner, modeshow, productpresentaties of receptie voor maximaal 400 personen. De Amsterdam Zaal kan maximaal 45 gasten ontvangen. Verder beschikt het hotel dan nog over vijf ‘meeting suites’, voor elk maximaal tien mensen, met een bijzonder uitzicht over de Singelgracht.Krajicek opent nieuwe Westin Bar
Tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament 2008 van afgelopen week opende toernooidirecteur Richard Krajicek de nieuwe lounge bar van het enige vijfsterrenhotel van Rotterdam; The Westin Rotterdam. Yourtime at westin is de naam van de lounge bar in de lobby van het hotel.

Yourtime at Westin is de nieuwe lounge bar in town en is bedoeld enerzijds voor de hotelgast die op weg naar buiten graag nog even een kopje koffie en een broodje nuttigt. Anderzijds JUIST ook voor niet-hotel gasten. Van werknemers in de buurt tot reizigers die vanuit het Centraal Station de stad ingaan (en viceversa), een ieder is uitgenodigd om het nieuwe concept te ervaren. ‘Er even helemaal tussenuit op je eigen manier’.

Yourtime at westin is 7 dagen per week geopend van 08.00u – 01.00u en staat voor:
yourtime for breakfast… with a fresh croissant or muffin
yourtime for renewal… with sandwiches and healthy salads
yourtime to energize... with our wonderful pasta dishes
yourtime to indulge... with cake and chocolate
yourtime to grab and go…. take away for guests in a hurry
yourtime to unwind... with a drink after work

General Manager Paul Peters over Yourtime at westin: “het is het eerste Westin lounge bar concept dat mogelijk ook voor andere Westin hotels zal worden gebruikt. Het geeft energie in hotel lobby’s en vormt een ontmoetingsplek van en voor reizigers die elkaar op deze manier eenvoudig treffen bij aankomst maar ook tijdens hun verblijf en weer bij het vertrek. Het is een mooie ruimte geworden waar gasten geheel in stijl van het hotel even een moment voor zichzelf kunnen nemen. Magazines, kranten en een Internet center zijn beschikbaar voor iedereen. En het mooiste is... je kunt ook de cappucino en chocolate fudge meenemen voor in de trein of naar kantoor “

Westin: The Westin Rotterdam is het enige vijfsterren hotel van Rotterdam. Sinds drie jaar is The Westin Rotterdam Official Tournament Hotel voor het ABN AMRO World Tennis Tournament. Voorafgaand en gedurende het tournooi verblijven alle spelers en organisatie in vijfsterren hotel aan het Weena. Zo ook Tournooi Directeur Richard Krajicek.


Nijmegen heeft haast met de bouw van een hotel naast de Stadsschouwburg
Nog voor de zomer wil de gemeente het hotelproject aanbesteden. Het is de hoogste tijd dat er in nieuwe hotels wordt geïnvesteerd. Het aantal overnachtingen in Nijmegen blijkt de laatste jaren flink gegroeid. Het lokale hotelaanbod is de laatste tien jaar echter niet meegegroeid, zelfs iets gekrompen. Wel kwam er een nieuw aanbod in de vorm van Bed & Breakfast, inmiddels al 100 bedden.

In tien jaar tijd steeg het aantal hotelovernachtingen in de stad van 100.000 naar ruim 150.000. De groei zit vooral in het toeristische segment. Het gaat nu om circa 65.000 overnachtingen op jaarbasis.

Het aantal zakelijke bezoekers is licht gedaald. In de Nijmeegse hotels komt eenderde van de gasten uit het buitenland.

De Nijmeegse hotelmarkt is niet groot en bestaat feitelijk uit tien bedrijven met een totaal van iets meer dan 800 bedden. Het aanbod in het centrum is klein, ook in vergelijking met andere grote steden. Rondom Nijmegen is wel de nodige capaciteit. Binnen een straal van 15 kilometer is het aanbod aan hotelbedden 1550.

Er wordt overigens al jaren gesproken over een nieuw hotel naast de Stadsschouwburg. Het is oorspronkelijk een idee van Albert Krielen, de directeur van de Keizer Karel Podia. Hij wilde met het hotel mede zijn inkomsten vergroten en combinaties maken met het theateraanbod. Dat laatste vindt het stadsbestuur nog steeds een goed idee. Maar minder gelukkig is men met de opzet dat de Keizer Karel Podia ook de horeca-exploitant mag worden. Theater en hotel zouden financieel en qua organisatie volledig gescheiden van elkaar moeten optrekken.

Wel ziet het stadsbestuur mogelijkheden om middelen uit het nieuwe hotel te halen voor de Stadsschouwburg en de Vereeniging. Voor de aanbesteding worden twee varianten uitgewerkt.

In de eerste wordt de opbrengst van de grondverkoop voor het hotel aan de Van Schaeck Mathonsingel ingezet als alternatief voor een oude bezuinigingstaak (twee ton) van de Keizer Karel Podia. Bij de tweede variant moet de toekomstige hotelexploitant jaarlijks een bijdrage geven aan de podia.
Bron: De Gelderlander - Rob Jasper

Plaats op:
Datum: 1 maart 2008
Gerelateerde artikelen  
21-02-2008 Nieuws Regardz wil hotel en evenementencentrum openen in Utrecht
18-05-2007 Nieuws Theaterhotel en parkeren bij schouwburg
19-10-2008 Nieuws Rotterdam heeft meer luxe hotels nodig
30-03-2007 Nieuws Eden Hotel Group neemt Sofitel Den Haag over
03-10-2008 Nieuws Bouw City Inn hotel op Oosterdokseiland gestart
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,68 seconden.