Nieuws  
 

De internationaal gerenommeerde reisgids Lonely Planet heeft Rotterdam uitgeroepen tot een van de tien meest opwindende steden in de wereld. Lonely Planet geeft aan dat de Maasstad in het rijtje hoort van 'Topsteden in de wereld voor reizigers in 2016' en staat in dat rijtje op de vijfde plek.

De stad wordt geroemd om haar architectuur. "Na de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog werd Rotterdam een 'doek voor visionaire architecten", zegt de reisgids.

Het centrum staat vol van de experimentele gebouwen en dat maakt de stad volgens de reisgids uniek. "Bovendien wordt een bezoek aan Rotterdam makkelijker omdat de Eurostar-verbinding tussen Londen en Amsterdam in 2016 ook gaat stoppen in de stad."

Wethouder Maarten Struijvenberg (Economie):"Dit is enorm goed nieuws. Een groter compliment kunnen we niet krijgen. Dit kan extra banen en meer toerisme opleveren. Bedrijven kunnen daarnaast ook nog eens geïnteresseerd raken om zich in zo'n hippe stad te vestigen", aldus een trotse wethouder. Dit trekt ook meer internationale congressen naar Rotterdam met de Erasmus Universiteit en het medisch centrum als bron van initiatiefnemers.

Welke steden staan op 1 t/m 4 volgens de Lonely Planet

De beste stad om te bezoeken is Kotor, een havenstad in Montenegro. "De stad is vanuit elke hoek prachtig en is een van de meest fotogenieke plaatsen van Europa."

Op plek twee staat Quito, de hoofdstad van Ecuador, gevolgd door de Ierse hoofdstad Dublin. Het Maleisische George Town staat op de vierde plaats.

Plaats op:
Datum: 28 oktober 2015
Gerelateerde artikelen  
22-09-2016 Nieuws Rotterdam profiteert van Lonely Planet effect
07-07-2011 Nieuws Rotterdam behaalt een recordaantal dagbezoeken in 2010
14-01-2009 Nieuws Rotterdam Airport gaat mogelijk Rotterdam-The Hague Airport heten
12-06-2012 Nieuws Amsterdam in Top 20 van wereldwijde bestemmingen volgens MasterCard index
12-04-2016 Nieuws Groei (zakelijk) toerisme Rotterdam blijft aanhouden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,56 seconden.