Nieuws  
 

Technologieleverancier Amadeus heeft het Nederlandse bedrijf Itesso, een wereldwijde leverancier van cloud-native property managementsystemen (PMS), overgenomen. Met het nieuwe cloud-native Itesso Enterprise Lodging System (ELS) biedt het bedrijf de industrie een nieuwe generatie oplossingen voor hotelmanagement. Itesso levert momenteel PMS-technologie aan 1800 hotels verspreid over de hele wereld.

Een cloud-based community-model platform
Deze overname brengt Amadeus dichter bij haar visie van het consolideren van verschillende systemen zoals Central Reservation Systems (CRS), Property Management Systems (PMS), Revenue Management Systems (RMS) en Sales & Catering Management, binnen één cloud-based community-model platform dat volledig gericht is op de beleving van de gast. Dit zorgt voor een optimaal geïntegreerde oplossing die gegevens deelt uit alle primaire hotelsystemen om zo een eenduidig beeld van de gast te krijgen en een volledig inzicht in en controle over alle activiteiten op merk-, groeps- en hotelniveau. Klanten kunnen gebruikmaken van het volledige aanbod of van individuele applicaties voor specifieke toepassingen, die kunnen worden aangesloten op de eigen hotelsystemen of op systemen van derden.

Nieuwe generatie Guest Reservation System

Amadeus is van mening dat de branche er klaar voor is om dit model te gaan gebruiken en de integratie van het cloud-native Itesso ELS versnelt de levering van deze visie en belofte. Deze overname is de volgende stap die Amadeus zet om haar belofte aan de hotel IT-sector na te komen volgend op de overname in 2013 van Newmarket, de in de VS gevestigde groepen- en evenementenspecialist, en de overeenkomst met InterContinental Hotels Group om samen de volgende generatie GRS (Guest Reservation System) te ontwikkelen.

Onderscheidende technologie

“Hotel Management technologie is een essentieel onderdeel van onze strategie en wij hebben tal van mogelijkheden geëvalueerd om onze aanbod op dit gebied uit te breiden”, zegt Paco Perez-Lozao, senior vice president new businesses van Amadeus. “Het was van cruciaal belang dat wij een bedrijf met de juiste expertise zouden vinden dat was gericht op klantensucces en onze visie deelde. Wij denken dat de bedrijfscultuur van Itesso goed bij ons past. Hun technologie is onderscheidend en het cloud-native PMS kan nauw worden geïntegreerd met ons totale aanbod.”

Modernisering van IT-platforms

“Veel hotels en ketens worden momenteel geconfronteerd met belangrijke en uitdagende beslissingen omtrent de modernisering van hun IT-platforms”, aldus Jeff Hiscox, CEO van Newmarket, onderdeel van Amadeus. “We zijn vastbesloten samen te werken met de branche om deze kansen te benutten en te voldoen aan hun eisen. De overname van Itesso helpt ons om oplossingen te bouwen en te leveren, die ongeëvenaard inzicht, controle en functionaliteit bieden aan hotels, zodat zij een geweldige ervaring aan hun gasten kunnen bieden.”

Bron: Hospitality Management

Plaats op:
Datum: 22 juli 2015
Gerelateerde artikelen  
20-07-2018 Nieuws American Express Global Business Travel rondt overname Hogg Robinson Group …
06-02-2018 Nieuws Samenwerkingsplatform Event Tech Tribe breidt aanbod uit met booking tool en …
28-07-2016 Nieuws Airbnb for Business en BCD Travel gaan samenwerken voor meer inzicht in data …
17-02-2009 Nieuws Onderzoek voorspelt nieuw tijdperk van soberheid voor zakenreizigers
14-06-2012 Nieuws Luchthaven van de toekomst is stressvrij
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,67 seconden.