Nieuws  
 

CLC-VECTA investeert in onderzoek naar economische impact zakelijke bijeenkomsten - Stenden lanceert nieuw onderzoekslectoraat - Samenwerking Klinkhamer Group en communicatiebureau Hands - Booking.com lanceert zakelijke website 


CLC-VECTA investeert in onderzoek naar economische impact zakelijke bijeenkomsten

Zakelijke bijeenkomsten zijn van groot belang voor de economie van een land. Ook in Nederland vinden er jaarlijks veel zakelijke bijeenkomsten plaats, maar vooralsnog is niet eerder op grotere schaal de economische impact hiervan goed in kaart gebracht. NBTC Holland Marketing is daarom samen met Ecorys, een internationale onderzoeks- en adviesorganisatie, een nieuw onderzoek gestart naar de economische impact van meerdaagse zakelijke bijeenkomsten in Nederland. Het onderzoek wordt ge-cofinancierd door CLC-VECTA, het Voorfinancierings- & Garantiefonds (VGF) en de MPI Foundation. Het onderzoek zal in september van dit jaar worden gepubliceerd en zal uiteraard voor leden van CLC-VECTA gratis inzichtelijk zijn.


Stenden lanceert nieuw onderzoekslectoraat 

Onlangs werd het lectoraat Hospitality Studies onder leiding van Prof. Conrad Lashley en het lectoraat
Innovation in Hospitality onder leiding van Dr. Sjoerd Gehrels officieel gelanceerd binnen de Stenden Academy of International Hospitality Research (Stenden AIHR), onderdeel van Stenden Hotel Management School. De lectoraten dragen binnen de gastvrijheidsindustrie bij aan onderzoek op het gebied van innovatie en gastvrijheid in de culturele en sociale omgeving. Het lectoraat Hospitality Studies gaat dieper in op de verschillende lagen van gastvrijheid. Het lectoraat Innovation in Hospitality draagt met onderzoek bij aan de innovatieontwikkeling in de gastvrijheidsindustrie.


Samenwerking Klinkhamer Group en communicatiebureau Hands

Onlangs tekende het erkende congresbureau Klinkhamer Group een samenwerkingsconvenant met het Belgische communicatiebureau Hands. Beide partijen zullen in de toekomst gebruikmaken van elkaars kennis en kunde om hun activiteiten uit te breiden over de grens op en rond de Belgisch-Limburgse campussen. Met deze samenwerking voeren beide partijen uit waar iedereen tegenwoordig over spreekt: 'Grensoverschrijdend ondernemen'. Klinkhamer is preferente leverancier van o.a. de Universiteit Maastricht, Limburg Economic Development en de Vereniging Limburgse Gemeenten dat nauw samenwerkt met universiteitscampussen en hightech instellingen. Hands (slogan: ‘Great minds also need hands’) is een full service reclamebureau en ondersteunt al meer dan tien jaar ondernemingen en overheden met operationeel en strategisch communicatieadvies.


Booking.com lanceert zakelijke website

Booking.com heeft voor de zakelijke reiziger de website Booking.com/business gelanceerd. Via de nieuwe site richt Booking.com zich voornamelijk op kleinere bedrijven zonder reisbeleid. Bedrijven kunnen gratis een account aanmaken, kamers boeken voor werknemers, of de werknemers uitnodigen dat zelf te doen. De beheerder van de account kan de boekingen coördineren en per afdeling, team of individu inzien. De zakensite van Booking.com werkt verder hetzelfde als de consumentenversie, waarbij geselecteerd kan worden op eigenschappen, zoals locatie en soort accommodatie. De reviews op de nieuwe website komen van zakelijke reizigers. Er zijn geen plannen om vluchten aan te bieden, het blijft bij accommodaties. Bij Booking.com business hebben ze daarbij de keuze uit meer dan 600.000 accommodaties.

Plaats op:
Datum: 6 mei 2015
Gerelateerde artikelen  
03-12-2015 Nieuws Economische impact meerdaagse zakelijke bijeenkomsten
30-09-2015 Nieuws Nieuwsflitsen - september 2014 (2)
11-12-2009 Nieuws BCD Travel en Zoover samen in zakenreisbeoordelingen
17-02-2010 Nieuws Den Haag krijgt bijzonder nieuw lectoraat ‘Cityhospitality'
28-11-2018 Nieuws On the Move - november (3)
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,82 seconden.