Nieuws  
 

Voeding is zoveel meer dan brandstof alleen. Ook in de congresbranche wordt gezocht naar nieuwe manieren om congresgangers te laten genieten van eten door er meer een beleving van te maken. Er heeft de afgelopen jaren al een enorme verschuiving richting gezond voedsel plaatsgevonden en de invloed die voeding kan hebben op de concentratie en productiviteit, ", zegt Mark Cooper, CEO van The International Association of Conference Centers (IACC). IACC geeft haar Top 10 trends in voeding tijdens congressen voor 2015 waar meeting planners rekening mee moeten houden als het gaat om catering voor congressen en bijeenkomsten over de hele wereld.

1. Lokaal is alles: Het toevoegen van een lokale sfeer aan voeding tijdens bijeenkomsten is een belangrijke trend. Congresdeelnemers willen zoveel mogelijk beleven van het gebied waar zij zich bevinden voor hun bijeenkomst.

2. 'Netwerk your heart out': kleine bordjes met diverse gerechten, continu geserveerd in een receptie-achtige sfeer voegen een leuke onderbreking toe aan een evenement. Een andere populaire keuze is een grotere netwerk receptie halverwege het congres om relaties op een informele wijze te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

3. Klein is fijn: kleine hapjes (bite size) als dessert wordt erg gewaardeerd, zoals huisgemaakte chocolade truffels, franse macarons, etc.

4. Wel smaak, geen vetten: Gezonde keuzes hoeft niet te leiden tot konijnenvoer. Conferentie-koks werken met spannende nieuwe ingrediënten zoals hele granen, eiwitten alternatieven (quinoa, tofu, bonen), groene groenten, en voeding met weinig vet en suiker dat er zeer smakelijk uitziet.

5. Samen brood maken en breken: samen de maaltijd bereiden is een hele goede wijze van teambuilding, waarbij verborgen talenten van collega's aan het daglicht komen.

6. Andere omgeving: maak gebruik van een andere omgeving, dat kan ook buiten zijn voor een casual diner. Dit werkt revitaliserend vooral tijdens meerdaagse bijeenkomsten.

7. Geen gala tijdens laatste avond: maar zorg er wel voor dat de laatste avond in een dynamische omgeving wordt gehouden waar deelnemers met elkaar verbonden worden. Wees creatief op alle fronten.

8. Voeg theater toe: Laat een chef kok op een ineractieve wijze het menu bereiden met verse items (ook glutenvrij).

9. Ga Micro voor een Maximaal effect - Laat locale brouwerijen allerlei locale drankjes maken op locatie die een beroep doen op alle smaken; Vraag of er een aperitief gemaakt kan worden van een locale bar.

10. Infused Tea Cocktails - De engelsen drinken het al jaren maar de wereldwijd is het nu ook een trend: thee cocktails.

©Redactie CongresWereld

Plaats op:
Datum: 23 april 2015
Gerelateerde artikelen  
31-10-2018 In the spotlight Gezondheid en voeding tijdens het Orthica Health Science Congres
17-02-2016 Nieuws 7 trends in vergaderarrangementen voor 2016
16-08-2011 Nieuws Plannen voor Food Experience Center congres- en publieksattractie voeding in …
30-01-2019 Nieuws Vijf meeting trends voor 2019
07-02-2019 Redactie De visie van een aantal internationale marktleiders op de meeting trends voor …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.