Nieuws  
 

De bezoekcijfers in Rotterdam laten in 2014 een stijging van 7% zien ten opzichte van het jaar ervoor. De hotels zagen het aantal overnachtingen toenemen tot bijna 1,5 miljoen, een stijging van 18,2% ten opzichte van 2013. Veertig buitenlandse investeerders vestigden zich in 2014 in de regio Rotterdam of besloten hun onderneming uit te breiden. Met hun komst is 34,9 miljoen euro aan initiële investeringen gemoeid en de komst van 797 banen. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde jaarcijfers van Rotterdam Partners, verantwoordelijk voor het aantrekken van bezoekers, bedrijven en bewoners.

De positieve golf waarop Rotterdam in 2014 verkeerde, heeft zich door vertaald in de cijfers. Naast een record aantal hotelovernachtingen, stegen ook de bezoekcijfers van de attracties met 4,1% naar 3 miljoen. De jaarlijks terugkerende evenementen zagen het aantal bezoekers met 4,8 % stijgen naar ruim 3,9 miljoen. En Rotterdam The Hague Airport kende een groei van 9,4% van het aantal vluchten naar 818.282. De Rotterdamse musea zagen het aantal bezoeken stijgen met 11,3%. De hotelovernachtingen laten zien dat veruit de meeste bezoekers uit eigen land komen (48,5%), gevolgd door Groot-Brittannië, Duitsland en België. Met de groeiende bezoekcijfers zet Rotterdam de stijgende lijn van de afgelopen jaren door.

Internationale congressen

In 2014 zijn 25 internationale congressen naar Rotterdam gehaald die de komende jaren zullen gaan plaatsvinden. Dit betekent 30.453 deelnemerdagen wat 13,4 miljoen euro aan een verwachte bestedingen zal opleveren.

Buitenlandse investeerders

Rotterdam Partners was in 2014 actief betrokken bij de komst van 40 internationale bedrijven naar de regio Rotterdam.
"De cijfers laten zien dat investeerders volop mogelijkheden zien in Rotterdam. Onze can do mentaliteit, goede bereikbaarheid, gunstige vierkante meterprijs, het internationale netwerk en onze red carpet treatment zijn daarbij belangrijke factoren. Het is van belang om deze groei vol te houden. De komst van internationale ondernemingen levert de Rotterdamse economie naast directe investeringen en nieuwe banen ook indirecte werkgelegenheid op, door afname van diensten en producten van bedrijven in de regio,” stelt Maarten Struijvenberg, wethouder werkgelegenheid en economie.

De economische profilering van Rotterdam is een van de uitdagingen voor 2015, vindt Ron Voskuilen, directeur Rotterdam Partners. "Rotterdam staat nu als stad wereldwijd op de kaart. Dat momentum moeten we grijpen om de Rotterdamse economie in de volle breedte te promoten: vanuit de regio Rotterdam wordt het bedacht, gemaakt en geleverd. Hier kun je ondernemen. We moeten als stad deze voorbeelden nog beter onder de aandacht brengen in binnen- en buitenland.”

Klik hier voor alle cijfers

Plaats op:
Datum: 23 april 2015
Gerelateerde artikelen  
22-09-2016 Nieuws Rotterdam profiteert van Lonely Planet effect
13-02-2018 Nieuws Toerisme in Rotterdam blijft nog meer stijgen
12-04-2016 Nieuws Groei (zakelijk) toerisme Rotterdam blijft aanhouden
06-02-2019 Nieuws Groei toerisme, ook zakelijk, blijft aanhouden in Rotterdam
27-06-2008 Nieuws Verblijfstoerisme Rotterdam groeit bovengemiddeld
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,63 seconden.