Nieuws  
 

Hostellerie La Butte aux Bois in Lanaken (B) is uitgeroepen tot Kasteel van het Jaar 2008. Dit is bekend gemaakt tijdens het Jaardiner van de vereniging Châteaux et Résidences Gastronomiques in Kasteel Bloemendal in Vaals.

Net zoals alle andere leden van de vereniging is La Butte aux Bois voorafgaand aan de verkiezing bezocht door anonieme inspecteurs. Zij beoordeelden de bedrijven op alle denkbare aspecten van service en kwaliteit. Zo werd er zowel op het beantwoorden van een informatieaanvraag via e-mail gelet als op de ontvangst in het restaurant. De visitors hadden verdere speciale aandacht voor de mate van gastvrijheid en de netheid en hygiëne in het bedrijf. Naast product en omgeving weegt het gedrag van de medewerkers erg zwaar bij de beoordeling. Ook het culinaire aspect is van grote invloed: de mystery guests moeten niet alleen op culinair hoogstaand niveau gegeten hebben, het geserveerde moet ook origineel en verrassend zijn. Ieder bedrijf is beoordeeld op ruim 400 punten.

Los van de Mystery Visits zijn de menu- en wijnkaarten van de verschillende bedrijven apart beoordeeld door een professionele jury. Deze bestond uit leden van de Vereniging Les Amis Gastronomiques. Fons van Groeningen, Constant Fonk en Paul Stevens, drie oud horecaondernemers met een jarenlange ervaring, beoordeelden de menu- en wijnkaarten van de leden op samenstelling, correct taalgebruik, aanbod en prijsstelling.

Hostellerie La Butte aux Bois verrast door resultaat
De vreugde was groot bij directeursechtpaar Jurgen en Ilona Wondergem toen bekend werd gemaakt dat zij de prijs gewonnen hadden. “We wisten dat we een hoge score hadden gehaald met het Mystery Visit, maar dat we ook zouden winnen, dat hadden we niet verwacht! Geweldig!” Uit handen van Châteaux et Résidences Ambassadeur Frank Houben (oud Commissaris der Koningin in Noord-Brabant) namen Jurgen en Ilona Wondergem de bij de uitverkiezing horende oorkonde in ontvangst.

Vereniging telt 16 leden
De vereniging Châteaux et Résidences Gastronomiques telt 14 leden en 2 aspirant-leden in Nederland en België. Alle bedrijven zijn gevestigd in een kasteel of landhuis en allemaal bieden zij gastvrijheid en gastronomie aan op hoog niveau.

Plaats op:
Datum: 29 januari 2008
Gerelateerde artikelen  
15-02-2011 Nieuws Accommodatie nieuws: februari 2011
03-02-2010 Nieuws Accommodatienieuws 3 - februari 2010
05-02-2009 Nieuws Accommodatienieuws 3 - februari 2009
27-06-2007 Nieuws MeetingsandMore start centrale reserveringslijn
14-04-2007 Nieuws Meetings and More: 8 Top vergaderlocaties in een nieuw jasje!
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,61 seconden.