Nieuws  
 

Wageningen UR heeft de panden van het WICC en het IAC (Lawickse Allee 9 en 11) verkocht. Naast de verkoop van het onroerend goed heeft Wageningen UR ook haar aandelen in de exploitatiemaatschappij van het WICC van de hand gedaan.

Op 5 december kreeg nieuwe eigenaar Jaap Venendaal de sleutel van Hotel en Congrescentrum WICC formeel overgedragen van Tijs Breukink (Lid Raad van Bestuur Wageningen UR). Met een feestelijk samenzijn werd de overdracht officieel beklonken. Diverse genodigden en medewerkers van het WICC waren aanwezig.


Hotel en Congrescentrum WICC wordt een modern Hotel en Congrescentrum met veel activiteiten. Als eerste zal er begonnen worden met de verbouwing van het huidige restaurant tot een modern à la carte restaurant. Er worden 60 tot 80 tweepersoonskamers bijgebouwd en de huidige kamers worden gerenoveerd. Hotel en Congrescentrum WICC moet een icoon worden voor Wageningen en omgeving.

Het gebouw aan de Lawickse Allee is in 1972 gebouwd door het ministerie van Landbouw om internationale cursisten in Wageningen te huisvesten en van onderwijs te voorzien. Het is in 2002 grondig gerenoveerd.

Lawickse Allee 9 is hotel, congres- en vergadercentrum. In het gebouw op nummer 11, het voormalig IAC, zijn onderdelen van Wageningen UR gevestigd waaronder Wageningen International, Wageningen Business School, de Dean van de Graduate School en Wageningen Business Generator.
De verkoop van de panden past in het beleid van Wageningen UR om zich te concentreren op een beperkt aantal locaties in Wageningen. Daarnaast behoort het exploiteren van een hotel en congrescentrum niet tot de kerntaken. Wageningen UR zoekt bij het afstoten en verwaarden van haar onroerend goed zoveel mogelijk naar partners die een meerwaarde kunnen betekenen voor de ontwikkeling van de gemeente en Wageningen UR.

De plannen van de in januari 2006 aangetrokken Jaap Venendaal als directeur van Hotel en Congrescentrum WICC passen perfect in die filosofie. Venendaal is aangetrokken om het WICC commercieel te ontwikkelen en tot een bloeiende zelfstandige onderneming te vormen.
Onder zijn leiding zijn er al veel activiteiten en evenementen ontwikkeld en opgestart samen met diverse partners. Denk hierbij aan diverse maandelijkse muziekevenementen voor zowel de zakelijke zoals lokale markt en binnenkort de Wageninger Beurs. En er staan meer evenementen en activiteiten op stapel die van het WICC een bruisend geheel zullen maken.

Plaats op:
Datum: 11 december 2007
Bron: Hotel en Congrescentrum WICC
Gerelateerde artikelen  
23-01-2008 Nieuws WICC Directeur Jaap Venendaal wint Wageningse Ondernemersprijs
15-06-2007 Nieuws Restaurant van de Toekomst laat docenten kennis 'proeven'
25-05-2007 Nieuws De Wereld bestaat uit 60.000 vorkjes
21-03-2018 In the spotlight Groot internationaal congres over genetische verbeteringen van vee komt naar …
16-08-2011 Nieuws Plannen voor Food Experience Center congres- en publieksattractie voeding in …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,59 seconden.